A magyarországi településszintű kriminálgeográfiai (bűnügyi földrajz) vizsgálatok igen tanulságosak.

Tessely Zoltán, korábban pártlistásként bicskei képviselővé lett pedagógust későbbi polgármesterré választása után, miután már beígérte az azóta is alvó ügynek számító (bár már talán végre ébredező) térfigyelő rendszer gondolatát, melynek igényét régi bicskeiktől hallotta, székfoglaló interjújában így fogalmazott:

"Fontos a biztonság kérdése is, Bicske központi területének bűnügyi fertőzöttsége ugyanis megnövekedett. Szeretném elérni, hogy egy gyalogos járőr teljesítsen majd szolgálatot a legfrekventáltabb területeken. A szemétkommandót is kiépítjük, amint lehet - tette hozzá a vélhetően szerdán hivatalba lépő polgármester, aki három vetélytársával is le szeretne ülni, hogy megbeszélhessék az ő szavazóik javaslatait. Tessely emellett kiemelte: folytatná a lakossággal s a civil szervezetekkel megkezdett kommunikációt, vagyis továbbra is várja a javaslatokat."

(No comment - A szerk.)

Bicskén 11 579 lakosra 567 bűncselekmény jutott 2010-ben, ami azt jelenti, hogy ezer bicskeire jutott 49 bűncselekmény, száz bicskeire közel öt, húsz bicskeire egy bűncselekmény.

Tessely Zoltán polgármester még mindig nem kötötte meg a város szerződését az évtizedek óta társadalmi munkában dolgozó polgárőrséggel.

Fejér megyében bűnügyi szempontból Bicske a 4. legfertőzötteb település saját kategóriájában, hiszen az országos, 304 települést sorakoztató listán Rácalmás a 4.,  Velence az 5. helyen áll, Gárdony a 44. helyen, Bicske 51. helyezett.

Bicske tizenöt településsel együtt "végzett" már 2004-10 közöt az "élmezőnyben", Bicske társai ebben az "elitben" Szendrő, Komárom, Orosháza, Jászfényszaru, Mezőkövesd,Tiszavasvári, Hatvan, Aszód, Ráckeve, Kisvárda, Lengyeltóti, Ózd, Szigetszentmiklós és Mátészalka voltak.

A bicske.info érdeklődő olvasói, akik Magyarország bűnügyi térképére és benne Bicske helyzetére mélyrehatóbban kíváncsiak, vegyék kezükbe a holnap megjelenő Heti Világgazdaság (HVG) című kiváló hetilapot.

A HVG "Krimik és krémek" című tanulmányigényű közlése szigorú tényeket szállít.

(ia)

 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása