Korábbi cikkünkben olvashatunk Tessely Zoltán döntéséről, a Cigányovi bezárása természetesen nem hangzott el nagyívű kampányígéretei között.  A faluban összetalálkozó idősebb romák elmondták, hogy több generációjuk járt oda óvodába, iskolába, arról pedig semmilyen tájékoztatás nincs, hogy valójában mit kezdenek az egyedül hagyott épülettel.

A Cigányovi kapuján a  kiírás szomorú látvány:

Kedves Szülők! Az óvodába induló busz reggel 8 órakor indul, ennek érdekében legkésőbb 7 óra 45-ig érkezzenek meg. Köszönettel Gabi néni

Miközben az értesítést fotóztam, egy arra járó ember, aki a Péróban él, így szólt, nem a rendjén való kiírás, hanem az óvoda bezárása miatt:

"Rombolni könnyű. Építeni a nehezebb".

Megint mások azt mondták, mint jóismerősüknek:

"Jobban meg kellett volna becsülni azoknak óvónőknek a munkáját Bicske vezetőinek, akik ebből a szegényes kuckóban kétkezükkel csináltak ovit Bicskének ezen a nem egyszerű részén."

Valóban. Annak a városnak, ami csak a polgármesternek havi félmillió bért fizet plusz cafetéria, az is célja kell legyen, hogy ezt az óvodát is megőrzi és jövőt biztosít használói számára.

(ia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása