- Szüret előtt vagyunk, fontos a víz, hordómosoás szezonjánka vége felé járunk, főleg azoknak a szőlősgazdáknak fontos a kút, akiknek nincsen saját kútjuk - modnja egy régi bicskei szőlősgazda.

Éppen ezért ez az úr felkereste a város illeték szervét, ahol az illetékes vezető elmondta, hogy Bicske városának tulajdonában nincsen közkút.

Érdekes kérdést vet fel mindez, hiszen a szőlőhegyen vannak kutak, amiket a használóik rendben is tartanak.

Ha viszont ilyen szélesborozdai eset történik, a gazdák milyen eszközökkel őrizhetik meg a vízkincset?

Természetesen összefogás készül a bicskei szőlősgazdák között a szélesborozdai kút rendbetételére. Városunk vezetőinek és alkalmazottainak észre kellene vennie ezt a helyzetet és például eszközzel, munkaerővel támogatni a bicskei szőlősgazdák jószándékát.

Amikor a csángó ember egy kút mellett megy el gyalog vagy bakon vagy lovon ülve, annyira tiszteli, becsüli, hogy  köszön a kútnak:

 

"Dicsértessék a kút forrása!"

(ia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása