A robbanószerkezet(ek) a "benti ovi" udvarán kívül a szomszédos bicskei Mozi telkén is találhatók.  Hat-hét tűzszerész dolgozik a helyszínen.

A szakemberek fémkeresővel ellenőrzik az udvarokat és környezetét. Szerkesztőnket a helyszínen úgy tájékoztatták: valószínűleg második világháborús robbanószerkezetről van szó.

Bicskén és térségében a II. világháború idején kemény harcok folytak. A front töbször átvonult a községen. A benti óvoda épületében például a szovjet hadsereg parancsnokága működött. Ebből az következik, hogy ők maguk is tartalékolhatták a fegyvereket földbe ásva vagy éppen erősebb támadásnak volt kitéve az épület főhdiszállás mivolta okán.

A bicske.info MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredtől részletes tájékoztatást kért, amivel hamarosan jelentkezünk.

Milyen szerencse és kegyelem az, hogy erről a robbanószerkezetről nem más módon, nem egy robbanás után értesültünk...

Bicskei generációk játszottak, szaladtak, ugráltak felette az elmúlt évtizedekben.

Szüleink, gyerekeink, unokáink.

Van miért hálát adni.

(ia)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása