Tegnap játszottuk az első bajnoki mérkőzésünket. Ami viszonylag jól is indult, mert az első 2 kosarat mi szereztük. Aztán hirtelen összeomlottunk és megzáporoztak minket, mi pedig elfelejtettük a dolgunkat mind támadásban mind pedig védekezésben és a teljes fejetlenség után az első negyed eredménye 21:8 lett a Kodolányi javára.

 
A második negyedben is nekünk sikerült indítani a hajrát, de a negyed közepére újból szétesni látszott a támadásunk, és a figurákat nem tudtuk játszani, mert sok játékosunk sajnos még nem ismeri kellőképpen, és ez sajnos a védelmünkre is igaz volt, mert teljesen szétesett. És a hézagos zónavédekezésünket kintről átlötték mint egy középkori hajítógép, ebben a negyedben 5 triplát kaptunk ami 27:18-as negyedet eredményezett. 
 
Talán azt is hozzá lehetne fűzni, hogy melegíteni szinte alig volt időnk, mert leszakadt hálóval fogadtak minket és saját magunknak kellett idegen pályán felkötni a gyűrűre. Viszonylag hidegen pár perc szaladgálás után kezdtük a meccset, mert nem tudtunk az előttünk lévő focistáktól kellőképpen bemelegíteni. Így a félidőben már egy olyan állás volt a képzeletbeli kijelzőn (48:26) amit lefaragni óriási feladat lett volna.
 
A 3. játékrészben több csere játékosunk is pályára került és ügyesen játszottak. Talán ekkorra már be is melegedett a csapat, mert nem volt annyi hibánk, igaz a dobásaink nem sikerültek, de a védelmünk javult és a 24:16-os játékrészben elért 8 pontos különbség nem volt vészes.
 
A negyedik negyedben már tudtuk, hogy ez a meccs nem valószínű, hogy a mi győzelmünkkel ér majd véget, de nem adtuk fel! Amíg egy kosármeccsen a játék idő le nem tellík addig, bármi megtörténhet! Próbálkoztunk is, és szép labdaszerzésekkel, indításokkal és kinti dobásokkal legalább ezt a játékrészt meg tudtuk nyerni 16:23 arányban. Tehát a második félidőt csak 1 ponttal veszítettük el és ha az időt szabályosan mérte volna az ellenfél edzője, akkor lehet még növelni tudtuk volna a negyed győzelmünket.
 
Legközelebb jobban oda kell figyelnünk, több időt kell kérnünk, hogy megszakítsuk az ellenfelünket és ha nagyobb összpontosítással játszunk, már nem egy 88:65-ös meccset fogunk játszani, hanem sokkal sokkal szorosabbat!
 
Az idegenbeli meccsünkre mivel mi is hivatalosan BTC szakosztállyá alakultunk idén, a BTC buszával tudtunk eljutni. Ami igazán kényelmes és praktikus volt számunkra, az utazás során oda-vissza meg tudtunk beszélni olyan dolgokat, ami kell egy csapat számára. 
 
A legjobb dobóink: Kun Norbert 20/6, Berei János 15/3, Bócsi Tamás 9, Scháden János 8 pont.
 
Következő meccsünk egy edzőmeccs Budapesten a Zuglói Sasok (Budapest C bajnokságban szereplő csapat) ellen 2011.10.29-én 16:00-tól a Zuglói, Egressy Gábor műszaki szakközépiskola , Egressy út 71. szám alatt. A következő bajnoki mérkőzésünk 2011.11.13-án a Vadmalacok ellen lesz hazai pályán a Csokonai Vitéz Mihály Ált. Iskolában (2-es sz.) 16:00-tól. További mérkőzéseinkről és eredményeinkről további információ a Fejér Megyei Kosárlabda Szövetség honlapján található. 
 
Kun Norbert 
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása