A következő hazai válogatott labdarúgó mérkőzés alkalmával a Puskás Akadémia növendékei kísérik fel a pályára a játékosokat, akik között a Bicskei Szó értesülése szerint hat bicskei általános iskolás focista is lesz.

Ez a magyar válogatott első mérkőzése Albert Flórián, a magyar válogatott  egyetlen aranylabdásának halála óta. Albert Flórián középcsatár, középpályás hetvenötször lépett pályára válogatott mezben és hetvenkét gólt szerzett. A fiatal focistáknak is ajánlott olvasmány Szepesi György róla írott jellemzésének ez a részlete:

"Rendkívül szerény volt, rokonszenves a csapattársak számára is. Tisztelettudó, jó magatartású, jó modorú, intelligens fiatalember volt a magánéletben éppúgy, mint a pályán. Nem rúgott meg ellenfelet. Amellett hihetetlen, bámulatos cselezőkészsége volt, ami kivételes adottság, olyan, amit nem lehet megmagyarázni. Baróti így könnyen és gyorsan megtalálhatta a nagy hármast, Göröcs, Albert, Tichy személyében. A külföld is fölfigyelt erre a csodálatos mozgástechnikára és gólérzékenységre. 67-ben megérdemelten ítélték neki oda az Aranylabdát."

 

  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása