Bicskei siker Baján

Címkék: tűzoltóság böt

2011.11.14. 13:53

 Bicskei Önkéntes Tűzoltóság csapata a 2011. november 2-4 között, Baján megrendezett VIII. Országos Tűzoltóversenyen önkéntes kategóriában az előkelő II. helyezést érte el. A verseny Magyarország legrangosabb szakmai vetélkedője, mely kétévente kerül megrendezésre.

A Tűzoltóság a tavaszi megyei, majd az októberi országrészi selejtezőn kiharcolt I. helyezéssel szerzett jogot az országos döntőn történő indulásra. A vetélkedőn komplex tűzoltó feladatokat kell végrehajtani, melyek a mindennapi életből merítenek.

 
A megmérettetés műszaki mentési részében a feltételezett helyzet szerint a tűzoltógépjármű közúti balesethez vonult, vonulás közben azonban hatalmas kidőlt fa akadályozta a vonulást, melyet motoros fűrésszel, valamint kézi erővel távolított el az egység az útból. Ezután a kárhelyszínre érkezve a balesetet szenvedett gépjárműből kellett feszítő-vágó berendezés segítségével egy sérültet kiemelni, mielőtt azonban a Mentőszolgálatnak átadták volna, újraélesztést végeztek. A gépjármű alá szorult, elhalálozott személyt gumi emelőpárnák segítségével szabadították ki. Ezután az egységet tűzesethez riasztották, az égő épületből, füsttel telt helyiségekből személymentés volt az elsődleges feladat, ezután a valós tüzet küzdötték le. Bár a műszaki mentésnél a technika ördöge fogott ki a csapaton, míg a tűzoltásnál a rádiórendszer mondta fel ideiglenesen a szolgálatot, az egység mindkét esetben, a való életben is szükséges gyors helyzetfelismerő képességről téve tanúbizonyságot, a problémákat áthidalva oldotta meg a feladatot. A sort bonyolult rutinpálya zárta, mely a gépkocsivezető képességeit tette próbára, azonban itt is kiemelkedő eredményt sikerült elérni.
 
A Bicskei Önkéntes Tűzoltóság gerincét az ún. főállású önkéntes tűzoltók alkotják, akik a hivatásokhoz hasonlóan a nap huszonnégy órájában teljesítenek szolgálatot. Őket egészítik ki a karitatív tevékenységet vállaló lelkes önkéntesek, akik egy-egy riasztáskor mindent félbehagyva sietnek a bajbajutottak megsegítésére.
 
Az Önkéntes Tűzoltóság 13 településen és mintegy 25 kilométer autópálya szakaszon lát el mentő tűzvédelmi feladatokat. A Tűzoltóság szakemberei a jelentkező önkénteseket magas színvonalú kiképzésben részesítik, mellyel képessé válnak a káreseteknél jelentkező bonyolult feladatok leküzdésére, az életmentésre.
 
A Bicskei Önkéntes Tűzoltóság csökkenő anyagi lehetőségei ellenére, továbbra is fogadja a soraiba jelentkező, segíteni akaró civileket, elért eredményei pedig garantálják a magas szakmai képzés biztosítását.  
 
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása