Kedves Toncsi!
 
Az általad szerkesztett oldal segítségével szeretném felhívni a figyelmet egy-két problémára.
Az egyik néhány bicskei járda állapota: a csatolt fotókon látható pl. a Battyhyány utca járdájának néhány szakasza, amelyek komment nélkül is önmagukért beszélnek. Egyes részeken szinte kihívás áthaladni, gondolhatjuk, hogy egy babakocsit toló anya és/vagy egy kisgyermeket sétáltató hölgy számára mit jelent egy ilyen "burkolaton" való közlekedés.
Valószínűleg a folyamatos botladozás és elakadás miatt inkább az úttestet választják, ami több alkalommal idézett már elő balasetveszélyt: múlt hét pénteken szemtanúja voltam, hogy egy kisgyermekes családot kevés híján elgázolt egy autó, melynek vezetője (a szembejövő autótól elvakítva) a sötétben későn észlelte az előtte haladókat, ám a fékbe taposva még épphogy elkerülte az ütközést.
Amikor a fényképeket készítettem, egy arra járó hölgy mesélte, hogy októberben az unokájával sétált ezen a szakaszon, és a kicsi addig botladozott, amíg elesve csúnyán megsérült a térde és a keze.
Sajnos aktualitása folytán meg kell említenem a tényt, hogy a közelmúltban átadott Bihari utcai járdát az arra járók nem vagy csak ritkán használják, balesetveszélyes szituációkat idézve elő.
Egy esetről tudok, amikor egy sofőr ezt szóvá tette, aminek majdhogynem lincselés lett a következménye.
 
A másik dolog a szemetelés: sajnos nem vagyok tisztában azzal, hogy kinek a kompetenciája az ügy, de véleményem szerint brutálisan meg kellene emelni a büntetési tételét a cselekménynek. A gond az, hogy a tettenérés esélye csekély, ezért lenne különösen indokolt a szankciók drákói szigorítása-értem ezt mind az utcai, mind a nagyobb mennyiségben, "eldugva" lerakott hulladékra.
 
Az autók folyamatosan emelkedő száma miatt komoly fennakadások vannak a közlekedésben is, különösen iskolaidőben, a központban és az iskolák környékén. Bizonyos források szerint forgalomirányító lámpák telepítése várható a Szent István u. két kereszteződésénél: a Kossuth és a Prohászka utcáknál. Várjuk..
Álláspontom szerint, amennyiben a tisztelt vezetők (ha idejük engedi), kísérjék gyalogosan a gyermekeket az intézményekbe, esetleg használjanak kerékpárt, ha az időjárás is lehetővé teszi. Nem olyan nagy ez a város..
 
Köszönettel: M. G. A.
 
 
 
 
 
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felhívom a tisztelt levélíró figyelmét,hogy az Élhetőbb Városért Munkacsoport az ilyen helyzetek miatt alakult ,megtalálhatók a Facebookon nagyon szívesen foglalkoznak ezekkel a dolgokkal.Több életveszélyes helyzetet is sikerült már megoldaniuk,pedig kitartóan kellett ostorozniuk a hivatalt,hogy tegyen végre valamit.
süti beállítások módosítása