Esetkocsit Zsámbékra

2011.12.09. 10:59

A Zsámbéki-medencében Bicskén és Zsámbékon is van mentőállomás, s e két állomás nem csak térségünket, hanem a környező településeket is ellátja, azaz közel 100 ezer főnyi lakosságot. Esetkocsi azonban csak Bicskén van, s ez komoly problémát jelent a sürgősségi betegellátás tekintetében. Egy súlyosabb esethez vagy balesethez sok esetben Budaörsről vagy Érdről kell kérni kocsit, ha a bicskei épp dolgozik.  Az esetkocsi egy magasabb szintű sürgősségi ellátásra képes mentőegység, amelyen az ápolón és a gépkocsivezetőn kívül mentőtiszt vagy orvos is tartózkodik. Általános felszerelése: EKG, defibrillátor, lélegeztetés és légút-biztosítás eszközei, speciális égési kötszerek, vákuummatrac, gerinchordágy, leszívó-pumpa, továbbá minden egyéb olyan mentési eszköz, gyógyszer, kötszer, illetve az újraélesztéshez szükséges orvosi felszerelés is rendelkezésre áll, amely egyszerre akár több beteg ellátásához is elegendő.

Kedves Olvasó!

Zsámbék Város Önkormányzata és az „Aki időt nyer, életet nyer" Alapítvány az Ön támogatását kéri, hogy a jövő évtől Zsámbékon is lehessen esetkocsi. Ennek feltétele, hogy a mentőautónak egy megfelelően kialakított, felszerelt és fűtött helyiséget kell biztosítani, ehhez kb. 800 ezer forint szükséges. Segítsen, ha Ön is fontosnak tartja, hogy környezetében magasabb színvonalú betegellátás legyen! A pénzbeli adományt kérjük, az alapítvány bankszámlaszámára szíveskedjen utalni: 58600537-11027494, vagy helyezze el személyesen Zsámbék Város Önkormányzatának Ügyfélszolgálatán kihelyezett gyűjtőedénybe.

Forrás: horizontontonline.hu

                          

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása