A malomnál történt fakivágásokkal kapcsolatban Sulyokné Guba Judit képviselő hívta fel figyelmünket arra, hogy a kivágott fák között életveszélyes is volt. 

Mint mondta, ott élőkkel együtt siratták meg az utca képéhez hozzátartozó fákat, de nem lehetett mást tenni. Az utóbbi években kárt okoztak kidőlések, leszakadások, még szerencse, hogy balesetet nem.  Az ott élő évek óta kilincseltek a megoldás érdekében. 

Jövő tavasszal parkosítani kezdik a területet az önkormányzat és a lakossági összefogás segítségével - mondta el a képviselő.

A fák többsége törzsében korhadt, üreges belsejű, egyensúlyát vesztett volt.   

- Az sem igaz, hogy a lakók nem tudtak róla - mondta a képviselő korábbi hírünkre utalva. 

- Az viszont igaz, hogy az egész város nem tudott a munkálatokról, pedig nemzetközi és médiareferens munkabérét és televízió valamint honlap költségeit fizetjük mi bicskeiek, a lakosság tájékoztatásáról nem szabadna megfeledkezni  - jegyeztük meg.  

- A jövő évi munkálatok újabb példái lesznek a bicskei összefogásnak - zárta a képviselő.   

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arra azért igazán kíváncsi vagyok, hogy a kivágott fákat hová szállították, mi lett a sorsuk! Vajon kiknek a kályhájában végzik tűzifaként?
a fák törzseit, vastagabb ágait a Bicskei Gazdasági Szervezet
telephelyére szállították, és a téli tüzelőfa igény egyik alapját
képezi, melyet szociális rászorultság alapján lehet majd igényelni. A
kisebb ágakat a környékbeliek vitték haza - közölte egy illetékes.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy jövő év
február 29.-én a képviselő asszony meg-
siratja-e azokat az idős, beteg embereket,
akiknek azon a napon el kell hagyniuk ,a
biztonságot és "otthont" jelentő intézményt.
Ha már a fa kivágást megsiratta.
a parkosításra kíváncsi leszek. már az is kész csoda, hogy az állomás felé megcsinálták nemrég a járdát és az utat. a Szent Isván út-Tatai út kereszteződésén túli területek mintha nem tartoznának a városhoz, alig-alig történik valami fejlesztés. persze tudom, a lényeg az, hogy a "belváros" szép legyen.
Lehetne még sorolni, mely utcák néznek ki úgy, mintha nem tartoznának a városhoz - hogy csak egyet említsek, a Losonci utca, na az aztán tényleg minden fejlesztésből mindig kimarad. Kátyús, agyontoldozott-foldozott úttest, bokabicsaklós járda, félhomályos világítás, minden, csak nem városi utca. Balkán. :(
Ha már itt tartunk, hogy hogy néznek ki az utcák, azt is érdemes megemlíteni, hogy a Spar előtt milyen "jó" minőségű az útburkolat. Talán inkább ezt kell(ett) volna megjavíttatnia Bicske Csabdin élő polgármesterének, nem új buszöblöt csináltatni az amúgy is kevés parkolóhelyek rovására. Arról nem is szólva, hogy a Szent István utat is csak toldozták-foldozták, a kerékpársávhoz hozzá sem nyúltak, gödör hátán gödör az egész. De milyen büszkék voltak rá, hogy felújították a Szent István utat! "Jól" sikerült, csak az egészet kellett volna újra aszfaltozni. A nagyobb kátyúkat ugyan kijavították, de még mindig sok a kátyú a Szent István úton. De az a lényeg, hogy a központ "rendbe" van téve! "Köszönjük", polgármester úr!
A kertvárosi utcák járdái is sokhelyütt bokatörő állapotban vannak: végig kellene sétálni Bicskén, többet lehetne érzékelni így, mint autóból nézve.
Némely kertvárosi utca állapota is vadnyugati maradt, pl. Bajcsy-Zs. u., Körösi Cs. S. u.
Nem fogják megsiratni az időseket,akik alól kirántották a biztonságot adó otthont. Akkor sem könnyeztek,amikor meghozták ezt a döntést. Mért érdekelné őket február 29.-én? Hát mit számít? De ne felejtsék el,hogy rajtuk "nevelődik" a jövő. Majd ha neki lenne szüksége egy biztonságot,állandó nővéri felügyeletet,ellátást adó intézmény.....de jaj,mit is beszélek? Hiszen ők simán megfizetik majd a magán otthont....az államiak jelenleg le vannak sza***va....annyira,hogy szép lassan sehol nem lesz az országban szociális ellátás.
süti beállítások módosítása