A BTC száz éve

2011.12.20. 00:42

 2012-ben ünnepeljük a BTC fennállásának 100. évfordulóját. A bicskeiek sportklubjának szurkolói számos készülő programban segítik a klub elnökségét és más szervezőit. A jubileumhoz méltó összefogás teheti még gazdagabbá "századik évünket".    

Az már biztos, hogy a 2011. május 11-én elkezdődő Bicskei Napok megnyitójával párhuzamosan a BTC fotódokumentáció és relikvia-kincsének kiállítása is megnyílik Bicske polgárai előtt a Petőfi Művelődési Központ termeiben.  

Széplaki Árpád BTC elnök, Venczel József, a BTC elnökség felügyelő bizottságának tagja a Bicskei Szó munkatársával együtt felkeresték a Művelődési Központ vezetőjét. Nagyné Szita Erzsébet egy olyan fotódokumentációs kincset adott kölcsön a BTC-nek, amelyből a kiállítás is elkészülhet, kiegészülve a Nagy Károly Városi Könyvtár helytörténeti kincsgyűjteményének fotóival és BTC saját tulajdonában álló értékekkel.

Börcs Antal és Erdődi Gyula urak adományozták gyűjteményüket a könyvtárnak 1982-ben, amikor ebből az anyagból készítettek szerkesztettek kiállítást a 80 éves BTC tiszteletére. 

Széplaki, Venczel és Izing találkoztak Bacsa László BTC vezető özvegyével, aki szintén igen komoly fotódokumentációt ajánlott föl a klubnak. Inci nénit arra kértük és Endrédiné Szabó Erika könyvtárvezető segítségét is kértük: Inci néni fotóemlékeit a könyvtár munkatársai digitalizálni szíveskedjenek, amiből aztán a BTC kiállítás is gazdagodhat kiváló bicskei könyvtárunk gyűjteményével egyetemben.

 

  

 

 

   

   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása