Az ercsi nyomozók látókörébe került a napokban egy ercsi kábítószer-díler egy a rendőrőrsön folyamatban lévő ügy kapcsán.

 
Amikor szerdán a 38 éves ercsi férfivel szemben megalapozottá vált a gyanú, hogy kábítószer terjesztéséből tartja fenn magát, a nyomozók elfogták és házkutatást tartottak nála hajnalban, melynek során segítségükre volt a Bicskei Rendőrkapitányság kábítószer-kereső kutyája is, a három éves németjuhász, Lilu, illetve gazdája.    
 
Ennek során számtalan különböző típusú, színű és formájú tabletta, illetve növényi származék került lefoglalásra. Ezek mellett az ercsi házban a rendőrök találtak több olyan tárgyat is, amely kábítószer terjesztéséhez használatos, mint például a konyhaszekrényből előkerült patikamérleg. Ezek mindegyikét a rendőrök szakértői vizsgálatra küldték meg.         
 
A házkutatás során előkerültek lőszerek, illetve egy légpuska is, melyet fegyverszakértőnek küldtek meg a nyomozók. Ezen túl a rendőrök találtak több olyan műszaki cikket is, amelyek nem voltak használatban, hanem láthatóan felhalmozott értékként gyűltek össze a lakásban. Tekintve, hogy több ugyanolyan jellegű tárgyból többfajta is megtalálható volt, a rendőrök azt feltételezik, hogy azokat a terjesztő ellentételezésként vette át az eladott kábítószerek fejében.
 
Ezen tárgyak közül egy magasnyomású mosóként lefoglalt tárgy már beazonosításra is került. Kiderült, hogy egy ercsi házból lopták el. Így nem kizárt, hogy az eljárás során megtalált és lefoglalt tárgyak többi darabja is bűncselekmény elkövetéséből származik. 
 
A férfit előállítását követően a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a kábítószerrel való visszaélés elkövetése miatt. A büntetett előéletű férfi a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, ugyanakkor tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. Azt elismerte, hogy kábítószer-fogyasztó, és a lefoglalt tabletták, illetve porok, valamint növényi származékok kábítószerek, de azok terjesztését tagadta.        
  
A férfi eddig lopás, lőfegyverrel visszaélés, kábítószerrel visszaélés, garázdaság, valamint súlyos testi sértés elkövetése miatt volt büntetve. Jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, tekintve, hogy a Budaörsi Városi Bíróság lopás elkövetése miatt márciusban 1 év 2 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélte, amit három évre felfüggesztett. 
 
Az ercsi rendőrök a férfit bűnügyi őrizetbe vették.
 
FMRFK 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása