Tartozunk még egy gondolattal a Bicske Csabdin élő polgármesterének neve által "fémjelzett" bentlakásos idős-ellátás megszüntetetésével kapcsolatban. 

 
Eddig írásainkból a kedves Olvasók azt a következtetést vonhatják le, hogy mindösszesen 16 idős ellátását szüntette meg Tessely Zoltán családbarát döntése.  
Nem így van. 
A Gondozási Központban 10 férőhely volt, amin nem tizenhatan, hanem sokkal többen jöttek-mentek a rászorulók a teljes évet nézve, viszonylag nagy forgalom volt. Kerültek ide emberek úgy, hogy az őket ellátó rokont baleset érte és nem volt hová mennie. Érhette őket úgyis, hogy más élethelyzetük miatt nem volt hova menniük, ezért kerültek a Gondozási Központba átmenetileg, ahonnan egy-két év után végleges ellátási helyre távozhattak. Tessely Zoltán vezette testület döntése tehát nem 16 vagy 10 embert érint, hanem több tucat, hosszabb távon több száz idős, beteg, rászoruló embert, akiknek szükség esetén utolsó mentsvára volt ez az intézmény. Mentsvár, utolsó menedék, megoldás. Hússzor megírtuk már, hogy egy család, egy közösség, település, egy ország, egy kultúra minőségének fokmérője az, hogyan bánik az idős, beteg emberekkel. Az eddigi Bicskén ellátottak között voltak önellátásra képtelen betegek, akiket a mai kórházak már nem tartanak ágyaikon szociális inditatásból. Ezért nagyon nagy központi hazugságnak érzem ezután azt, ha ennek megszüntetése után családpártiságról és emberségről beszélnek. Mert ez minden, csak nem az.
A bentlakásos ellátás 10 férőhelyen működött, a 16 fő talán onnan származik, hogy valamelyik éves statisztika szerint az adott évben 16 személy fordult meg a bentlakásos intézményben.Vagyis jöttek-mentek ki-ki szükséglete szerint.
Természetesen fennállása óta -1998. január 1-től,-sok-sok személy illetve család átmeneti gondján tudott segíteni.
Tehát a Tessely Zoltán által megszüntetett intézményi ellátás egyszerre 10 család mellé állt, de egy teljes évben sokkal több bicskei és a most készülő Bicskei járásból származó család gondján segített.
Az idősek többsége aktív életét végigdolgozta és adózott rendesen. Nem ezt érdemlik.                                                              

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása