Ezekben a napokban kapta kézhez Bicske felháborodott népe a Tessely Zoltán polgármester vezette testület által elfogadott, Bárányos József gazdasági bizottsági elnök által előterjesztett építményadó követeléseket.  

Tessely Zoltán, Bicske Csabdin élő polgármestere Csabdin fizet helyi adót...

Csabdin nem emelt testület építményadót, belátva, hogy polgáraik teherbírása ezt már nem viselné el. Csabdin 100, 120 és 150 Ft négyzetméterenként és kategóriánként az adó, ezt a szomszédban fekvő szép faluban nem emelték. A telekadó 4 Ft/négyzetméterről Csabdin csak 6 forintra emelkedett.  

Bicskén a két és félszobás házért évi húszezer körül kell fizetnie a bicskeinek, a drága tél rezsiszámláinak kézhez vételekor kapjuk kézhez, amikor egy kis autó súlyadója is húszezer, amikor a benzinár az egekben, amikor az áremelkedés is érezhető minden területen. 

Csak a jövedelmek a régiek, de inkább csökken vásárlóértékük, sokan állás nélkül vagy ha egy munkahelyük van, kutatnak még kettő másik után. Bicske városa - miután Tessely Zoltánnak még nem sikerült a kampány során megígért bevételeket megszerezni -, rólunk fog még egy pár bőrt lehúzni.

Sokan azt mondják, hogy nem fogják befizetni az építményadót, mert nem tudják.

Különben információnk szerint több tízmillió forint behajtatlan építményadója van a városnak, korábban a behajtás felturbózására gondoltak a városvezetők.     

 

  

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ma kaptam kézhez Bicske Csabdin élő polgármesterének "szeretetcsomagját". A levél dátuma 2012.02.27. A befizetési határidő 2012.03.19.
Hogyan gondolták azt, hogy 17-én, szombat délután kézbesítenek egy két héttel korábban keltezett levelet, amelyben az áll, hogy késedelmi kamat nélkül 19-ig fizethetem be a helyi sarcot? Talán azért kézbesítették most a levelet, hogy ne tudjam befizetni határidőre az amúgy is pofátlanul magas helyi sarcot, és késedelmi kamatot akarnak fizettetni? Nem így kellene megtölteni az amúgy is üres kasszát, "tisztelt" polgármester "úr" !
Én hétfőn jártam az osztályon, ahonnan ez a levél jött, egy sor azért állt, mivel nem kapta meg még a kedves kis küldeményt, pedig valóban februári rajta a dátum, és félve a megtorlástól és kamatos kamattól befáradt az önkormányzathoz, hogy 19-ig be tudja fizetni! A másik sor azért kígyózott, mivel a dupla összeget nem nagyon sikerült kiszámolni és irreális összegekről kaptak csekkeket a szerencsétlen bicskeiek!!!!!!!!!!!
@mandarin001: A válasz a befizetési határidőre az lesz, hogy mindenki tudja, hogy akkor van a határidő és azt is tudja, hogy mekkora összeget sikerült kiokoskodniuk, tehát gondolkodjanak a bicskeiek előre, a pénzt időben spórolják rá össze!!!! Valamint ne tervezzenek semmit erre a napra, hogy megrohanhassák, majd a postát a meg nem érkezett vagy megérkezett csekkjeikkel!!!! itt mindig mindenre van válasz, ami rendszerint kioktat és megmagyarázza az igazukat!!!!!!!!!!!
@csak egy bicskei: Hétfőn én is voltam bent a hivatalban, ahol azt a felvilágosítást kaptam, hogy a befizetés határideje nem a csekken szereplő dátum, hanem a határozat jogerőre emelkedésétől számított 15 nap. Magyarul: a kézhezvételtől számítva 15 nap van a határozat elleni fellebbezésre, ha ez nem történik meg, akkor jogerőre emelkedik a határozat, és onnét számítva van még 15 nap arra, hogy befizessük a csekkeket késedelmi pótlék mentesen.
Arra a kérdésemre, hogy a február 27-i és március 1-i keltezésű levelet miért csak március 17-én sikerült az önkormányzatnak kézbesítenie, az volt a válasz, hogy ők február 28-án(!) átadták a leveleket a kézbesítőjüknek, csak nem volt ideje (18 nap!) kihordani a leveleket a lakosságnak. Miután megkérdeztem, hogy hogyan tudták a február 27-i és március 1-i leveleket egy borítékba tenni, majd február 28-án(!) átadni a kézbesítőnek, erre már csak hebegés-habogás volt a válasz.
süti beállítások módosítása