Tessely Zoltán, Bicske Csabdin élő polgármestere március 15-én Tusnádfürdőn vendégeskedett.   

Városunk meglepődve értesült az ünnepek előtt, hogy a protokollt és beszédmondást olyannyira kedvelő Tessely Zoltán helyett miért az alpolgármester olvas fel beszédet Bicskén március 15-én.  Arról semmilyen hírforrásból sem értesülhetett a bicskei polgár, hogy a polgármester határon túlra készül, Bicske testvérvárosába, ahol beszédet olvas fel az az ottani ünnepségen városunk polgármestereként, a választókörzet országgyűlési képviselőjeként.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagyobb baj, hogy vissza is jött..
Miért kéne bejelentenie, hogy külföldre készül?
fotex6 Ugyan miért ne kellene bejelentenie? Az, hogy az átlag-magánember külföldre megy, valóban nem kell bejelenteni. De március idusa a nemzet ünnepe, s illik a város vezetőjének, mint a köz állítólagos szolgájának a várossal ünnepelni. Így aztán, ha a város vezetője bármilyen oknál fogva nem tud a város közösségével együtt ünnepelni, mégiscsak etikai és protokolláris kötelessége, hogy a részleteket közli azokkal, akik megválasztották. Persze, jogilag valóban semmi sem kötelezi erre. De erkölcs, tisztesség is létezik... S az erkölcs néha erősebb, mint egy-egy jogi szabály. Hisz egy régi dal is azt mondja: "...megtettem, amit a világ várt tőlem..." S ez így szép, így férfias. Az ünnepi beszédet Bicske szép testvérvárosában mondhatta el Bicske nevében, ami akkor lett testvérváros a bicskei tűzoltók jóvoltából, amikor Tessely Zoltánnak csak térkép volt-e táj, mármint Bicske. A beszédét nem magánemberként mondta, mert nem magánemberként hívták meg, hogy "gyere haver, nézzél már be mihozzánk és mondjál már valamit, ha már itt vagy" hanem közéleti, választott tisztségviselőként kapott meghívást, s ha már itt tartunk, a meghívás ténye is hírértékű. Mert ezzel a hivatalos meghívással mintha Tusnádfürdő üzent volna Bicskének és Bicske város üzent volna erdélyi testvárosának - határok nélkül. Tehát ezt szó nélkül hagyni, majd az ünnep után három nappal feltenni a beszédet egy pártos honlapra, nem eljárás. Ezért lett volna tisztességes bejelentenie mindent - határozottan és őszintén indulás előtt például a város honlapján, ahová már március 15-én fel kellett volna tennie kibővített titkársága segédletével a beszédét.
süti beállítások módosítása