Bicske, 2012. április 27., péntek (MTI) - Megkezdődött a bicskei vasútállomás közösségi közlekedési központtá alakításának előkészítése, miután pénteken aláírták a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére vonatkozó szerződéseket.

 
    A bicskei önkormányzat mintegy 100 millió forintot nyert az előkészítésre, amelynek egyetlen célja az intermodális vasúti és közösségi központ létrehozása Bicske városában és a kistérség vonzáskörzetében című projektjavaslat megvalósíthatósági tanulmányának elkészítése. Tessely Zoltán a város fideszes polgármestere az aláírást követően elmondta, a gazdasági válság, a növekvő üzemanyagárak és az elővárosi vonatközlekedés színvonalának jelentős javulása miatt egyre többen választják a tömegközlekedést az autó helyett.
    Hangsúlyozta: mindez komoly gondokat okoz a parkolás terén. További probléma, hogy a vasútvonal kettészeli a települést, amelyet jelenleg egyetlen keskeny híd köt össze. Mindezek megoldását, a helyi és helyközi buszpályaudvar megépítését, fogyatékkal élők esélyegyenlőségének biztosítását várják a többmilliárdos fejlesztéstől, amelynek elnyeréséhez a megvalósíthatósági tanulmány alapfeltétel. A városvezetés szeretné mielőbb beadni a pályázatot, mert, mint a polgármester fogalmazott, "a források szűkösek".
    A közbeszerzési eljárást a Közlekedés Kft. vezette konzorcium nyerte el, a tanulmány elkészítésének határideje július 31.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása