Korábbi hírünk egy képén látható a város kemencéjének tervezete, aminek fogadóterületének előkészítése a napokban elkezdődik.  

Az eredeti terv szerint az uszoda és a nádas-tó közötti vonal közepe táján épült volna meg, ám a kemence a terület tulajdonosának, a város döntésének értelmében az uszoda bejárata közelében, főbejáratával szemben kezd épülni napokon belül.

A város kemencéje is a Bicskei Mezőgazdasági Zrt. ajándéka Bicskének, szinte minden költségét átvállalják, ahogyan a civilek kezdeményezése által alakulni kezdett pihenő park talajának előkészítése, ötven tonna istállótrágya területre helyezése, betárcsázása, az öt mázsa fűmag megvásárlása és elvetése is a Mezőgazdasági Zrt. munkájának köszönhető a 4,2 hektáros területen, ahol a kilencvenes évek elejéről származó civil tervek kezdenek megvalósulni Bicske polgárainak összefogásával. 

Hegedüs Imre, Mezőgazdasági Zrt. vezetője saját lakóhelyén, Herceghalomban is mindent megtett a falu kemencéjének megépüléséért.

Bicskén a "Város Kemencéje" abban különbözik majd a képen láthatótól, hogy a saját ívével szimmetrikusan egy fedett ülőhely állást is építenek hozzá a mesterek.

A civil összefogás gyümölcsében sütjük majd meg Bicske város hivatalos ünnepségén az új kenyeret abból a 45 millió forintból, amit városunk a napokban lekötött az általunk befizetett adóbevételből. 

Reméljük, hogy az uszodára, a kemencére és a teljes környezetre térfigyelő kamerák is vigyáznak majd.          

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása