Köszönjük neve titokban tartását kérő Olvasónk bizalmát és azt is, hogy gondolataival, színvonalasan megírt véleményével ő is  gazdagítja tartalmunkat.   

 

 

„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.”

Nem mondom azt, hogy meglepett városunk képviselő-testületének, vagy inkább polgármesterének döntése. Végre találtak egy még kiaknázatlan pénzforrást, hát gyorsan megragadták az alkalmat, és kivetik…

Az nem teljesen világos, hogy is kell majd fizetni, de gondolom, legkésőbb akkor megtudjuk, amikor megérkezik a csekk. Ó, igen, érintett vagyok a témában, hiszen van kutyánk. Rögtön kettő is. Így aztán dupla öröm, dupla fizetnivaló lesz. Ami nem gond, nekem megér évi hatezer forintot az ő feltétel nélküli szeretetük, sőt, minden pénzt megér. Vagyunk még így ezzel jó páran. Akiknek azért van kutyájuk, mert szeretjük őket. Vannak, akik bármilyen fajtát, vannak, akik egy bizonyos fajtát. Vannak, akik fajtatisztát, és vannak, akik bármelyik keveréket is. Ez így van jól.

Amin viszont elgondolkodtam én, mint felelős kutyatartó, és amiért billentyűzetet ragadtam, bízva abban, hogy ezeket a sorokat majd városunk döntéshozói is elolvassák, és gondolkodásra készteti őket az nem más, mint a következők.

Egy felelős, felelősségteljes, állatbarát kutyatulajdonos a kutyáját ellátja chip-pel, hogy ha ne adj’ Isten eltűnne, minél könnyebb legyen a nyomára bukkanni. Ami pénzbe kerül. A fajtatiszta kutyák törzskönyvvel rendelkeznek, ami szintén pénzbe kerül. Egy kölyökkutya oltási rendje igen komoly anyagi áldozatokat követel, ami természetesen nem olyasmi, amit az ember számon tart, hiszen ez is természetes, mint az, hogy enni kap. De azért, csak hogy nagyjából világos legyen a kép mindenkinek, elmondom… egy-egy oltás 3 ezer forint körüli összeg, plusz emellé a féreghajtó tabletta. Egy kölyök kutya négy hónapos koráig öt oltást kap minimum, és legalább háromszor féregtelenítve is van.

Azok a családok, ahol a kutyát családtagnak tekintik, ezeket az anyagi ráfordításokat nem áldozatnak tekintik, hanem csak valaminek, ami költséggel jár. A kutyáinkkal foglalkozunk, szocializálódásukat segítjük, megtanulnak sétálni, szót fogadni.

Vannak aztán azok a kutyák, akik szimplán azért vannak tartva, mert a „kertes házhoz kutya is jár”, és mert „legalább van, aki megeszi a maradékot”. Ezt a hozzáállást sem ítélem el én személy szerint, bár a szívem megszakad ezekért a láncra vert állatokért. De van ilyen is. Ő utánuk kevesen fogják majd befizetni az adót, mert „csak viszi a pénzt”. Egyenes arányú következménynek gondolom, hogy majd valamikor, az éj leple alatt kiengedik véletlenül a kapun, és a kutya abban a boldogságában, hogy végre nem az egy méteres sugarú körben kell léteznie, amit a lánc nyújtott neki eddig, azonnal rohan is majd. Szagok után, szabadság felé. Sok ilyen kutya lesz majd, akik kóborolnak éhen, szocializálatlanul, akár még csak nem is rendesen végigoltva.

Ebből újfent egyenesen következik majd, hogy a Gazdasági Szervezet területén működő Ebtelep nemhogy telt házas lesz, de triplán telt házas is akár… feltéve, hogy a gyepmester telefonja be lesz kapcsolva, és lehet majd értesíteni őt arról, ki, hol, merre látott étlen-szomjan kóborló kutyát. Az étlen-szomjan kóborló állatok előbb-utóbb befogás nélkül vadászni kezdenek, és támadni is fognak. Remélhetőleg nem az iskolából, óvodából hazatérő, menzaszagú gyerekeinket, mert annak csúnya vége lesz.

Értem én egyébként, hogy szükség van újabb és újabb adókra, hogy bevétel szülessen. Az is szép és nemes gondolat, hogy majd ebből tartják fent az állatmenhelyeket.. bár hinni én ebben személy szerint nem tudok. Eddig is alig csurrant ezeknek a helyeknek egy kevéske adomány, zömmel civil emberek tartják el és fent országszerte.

De engedtessék meg nekem, hogy aggódjak a gyerekeim biztonságáért, a kutyáim biztonságáért (hogy védem meg egy éhesen támadó másik kutyától?). Ráadásul nem tudok majd haragudni azokra sem, akik „szélnek eresztik” ezeket a házőrzőket, hiszen a tűrőképességünk és a pénztárcánk véges.

Kedves képviselő urak, és hölgyek, kedves polgármester úr, végiggondolták mindezeket? Eszükbe jutott, hogy lesz olyan kisnyugdíjas, aki képtelen az okosan  megduplázott házadó mellett még majd ezt is kigazdálkodni? Vele mi lesz? Elveszik a kutyáját, s elviszik az adósok börtönébe? Vagy mi lesz azokkal, akik az utcára teszik az állataikat? Ki fogja őket felelősségre vonni, és ki fog gondoskodni ezekről az állatokról? Hova teszik őket? Miből etetik, gondozzák?

És mi lesz a következő? Gyerekadó? Az is egy biztos bevételi forrás, hiszen az ember a gyerekeiért mindent megtesz…

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A gondolatok hasonloak mint a fenti irásban szereplőek...de nem lenne baj maga az adó mert ha van egy ésszerű összeg akkor azért kilehet gazdálkodni a többségnek mert egy picit tessék gondolkozni ,drága a benzin mégis az utcák tele vannak autoval és mondjuk 1l benzin 400ft körül van és akkor még van egy sokszor esztelen vásárlás ahol önmagunknak boldogan beszéljük be hogy akcios virslit vettünk drágábban..igen biztos nem lesz könnyű biztos lesz aki tényleg nem birja majd bár lehet talán lesz könnyités és például lehetne chipelt kutyáknak külön kedvezmény vagy ha ivartalanitja akkor is mert akkor legalább érez majd valami felelősséget a gazda.És persze igen akár fordithatnák például az ebtelepi ebekre minthogy itt csak az van bicskén(bár komoly munka és felelős állatvédelem folyik ott)akkor egyrészt tud fejlődni a telep másrészt bármilyen furcsa még reklámnak is jo lenne mert minden mindennel összefügg.A kóbor ebek okozta ijedtségről csak annyit hogy biztos van ilyen bár minden ok nélkül ritkábban támad kutya mint kedves embertársaink-akiktől nem félünk-és esetleg netalán a feltörekvő fiatalság nevelésében is változtatni kéne hogy amikor riadt,ijedt kobor állat van nem üldözzük,dobáljuk,stb ahogy bizony látni sok sok bicskei gyerektől,felnőttől....ne végletek legyünk hanem gondolkodó emberek és sokkal kisebb probléma ha lebeszéljük magunkat az állattartásrol ha egy pici kis kétely is van mert ez nem játék amit kidobunk ha megunjuk.Az adóbol nagyon nagyon remélem hogy jut befogadott és mentett ebeinknek mert másfelől igenis mint kutyás tartozzak ennyivel a többinek akik arra vannak kényszerülve hogy az ebtelepen legyenek mert a "gazdájuk"lelketlen,nemtörődöm volt...persze egyszerűbb büntetni azt aki nem tud védekezni,a kutyát aki mégis sokkal intelligensebb azoknál akik eltaszitják....nem mellesleg azt hiszem adó nélkül is bőven jut kutyus a telepre tehát azért van aki ingyen sem méltó kutyatartásra de itt nem is csak az a lényeg hogy ha fizetni kell hanem harcoljuk ki kutyások hogy a pénzből jusson és kell hogy jusson oda ahova nem vagy alig jut,Végül én sokkal jobban aggódom azok miatt akik kidobnak egy kutyust érző lényként majd.....boltban,postán,üzletben,utcán,bárhol majd rámnéznek és kedvesen mosolyogva fognak elsétálni mellettem...halk gyilkosként
Az utolsó mondat félelmetes tipp a honatyáknak.....
a sosem fizetünk semmit még inkább az.......ha számit az ebado miért van tele a telep??????????egyébként meg egyszer majd muszáj lenne oda is forditani országos szinten pénzeket...focicsapatok és egyéb okos dolgok helyett
süti beállítások módosítása