Szeretettel meghívjuk Önt a biatorbágyi 24. ÓRA című előadássorozatra és az azt követő kötetlen beszélgetésre. Következő előadásunk 2012. május 31-én csütörtök este 7 órakor a Biatorbágyi Faluház nagytermében lesz - dr. Ángyán József, agrármérnök, országgyűlési képviselő, volt államtitkár előadásának címe: A magyar vidék és a helyi közösségek lehetőségei a 24.órában.

Az eseményen fellép László Andrea énekesnő is!
 
„Ahogy látom nem lesz egyszerű a folyamat, de e valódi rendszerváltó, nyíltszíni küzdelemben magam is szívesen részt veszek, erre készen állok! Abban a Korten által megfogalmazott "modern kétpártiságban", amelyben az egyik oldalon a spekuláns multinacionális nagytőke és helyi rezidenseinek érdekei, a másik oldalon pedig az emberek, a helyi közösségek érdekei és értékei állnak, én ez utóbbiak pártján állok és ott is maradok! Meg vagyok győződve arról, hogy az emberek is ezt várják tőlünk, és a két oldal birkózásában velünk vannak. Velük, az emberekkel és nem az oligarchákkal kell szövetséget kötnünk! Ezzel a belső összefogással leszünk kifelé is erősek! Addig azonban, amíg mindez - rossz előérzeteim szerint komoly megrázkódtatások és katartikus kijózanodások után bár, de törvényszerűen - bekövetkezik, addig is Sík Sándor és Teréz Anya tanácsait követve igyekszem "tenni a jót ott, ahol lehet, úgy, ahogy lehet. Tekintet nélkül arra, hogy másoknak tetszik-e, vagy nem, hogy mások látják-e, vagy nem, hogy lesz-e sikere, vagy nem."  - dr. Ángyán József
 
Engedje meg, hogy néhány szóval bemutassuk kezdeményezésünket. A 24. óra előadássorozat néhány civil szervezésében jött létre. A cím jelzi véleményünket: a világ dolgai olyan irányba mennek, hogy el kell kezdenünk a felkészülést olyan helyzetekre is, amelyek sok szakember szerint könnyen és rövid időn belül bekövetkezhetnek a válság mélyülése révén, a megszokott, alapvető ellátások megingása révén. Ezt a rövid időt egyesek már erre az évre, mások tíz évekre becsülik, de abban megegyeznek a vélemények, hogy ez az idő vészesen közeleg, s mivel a folyamat már elkezdődött, egyre inkább érezzük az előjeleket. Azt gondoljuk, akkor van esélyünk megfelelő válaszokat adni a problémákra, ha azokat először megfogalmazzuk, majd helyi szinten megkeressük az optimális válaszokat, s ennek érdekében közösen cselekszünk a helyi összefogás érdekében. Ehhez szeretnénk, ha hozzájárulna a rendezvénysorozatunk.
Szeretnénk, ha neves közgazdászok, és egyéb szakemberek révén hiteles, reális képet kapnánk a körülöttünk lévő társadalmi és gazdasági világ értelmezéséről. Lássunk tisztán minél többen, mik az ország reális esélyei, milyen főbb gazdasági és társadalmi kihívások előtt állunk. Jussanak el az információk minél több helyi emberhez a régióban, hiszen a közös cselekvéshez az első lépés a felismerés, a megfelelő információk birtoklása, a tisztánlátás. Reményeink szerint olyan neves előadók, mint Csath Magdolna, Bogár László, Ángyán József és mások több oldalról tudják megvilágítani a diagnózist, a világot amelyben élünk.
Az előadássorozatot egyelőre év végéig tervezzük havonta két alkalommal, leszámítva a július-augusztusi nyári szünetet. Az első félév végén is, de főként az őszi előadások alkalmával szeretnénk pozitív példákat bemutatni, már működő közösségi modelleket, tevékenységeket, amelyek segítik helyi szinten a gazdaságot, az emberek életlehetőségeit. Ilyen például a helyi pénz, a különböző termelői összefogások, belső vásárlási rendszerek stb. Olyan példákat, amelyek már működnek, és ötleteket lehet meríteni nekünk Biatorbágyon és a régióban.
Célunk, hogy ezek az információk a környező települések érdeklődőihez is eljussanak, így nagy hangsúlyt fektetünk az egész környék minél szélesebb körű megszólítására. Ennek érdekében meghívtuk az összes biatorbágyi és környéki civil szervezetet, akik a közösségek érdekében tevékenykednek, egyházi közösségeket, és egyéb szervezeteket.
Szeretnénk, ha a kezdeményezés megmaradna civil jellegűnek, ahová mindenki be tud kapcsolódni, függetlenül pártszimpátiától, egyházi hovatartozástól, és egyéb hasonló szempontoktól, és az előadások révén elindulna egy együttgondolkodás azok között, akik civilként valóban tenni szeretnének a településért, a régióért. Ez az együttgondolkodás hozhat később közös cselekvést, s egy erős összefogást a település, a régió érdekében. Bízunk benne, hogy e kéthetenkénti találkozások alkalmával egymásra találhatnak a téma iránt érdeklődők, a meghívott és a hallgatóság körében helyet foglaló szakemberek és a régió településeinek irányítói.
Kérjük, tisztelje meg jelenlétével előadásainkat, és hívja meg mindazokat, akiket érdekelhet ez a kezdeményezés.
Köszönettel és tisztelettel:
Pro Hungaricum Egyesület
Biatorbágy
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása