A város és a kutyák 2.

Címkék: kutya

2012.07.12. 13:04

Mint azt olvasónk levelében írja, valóban nem hivatalos bejelentést tett a hajdani KTSZ területén élő kutyacsaládról a Bicskei Ebrendészetnek. 

Olvasónk nem hivatalosan, hanem informálisan tájékoztatta a csapatot, akiknek emberséges, állatbarát és javarészt munkáját a félreértések elkerülése végett ő maga is nagyon tiszteli - mint Bicskén sokan mások. 

A kutyacsalád magánterületen él, ahová a gondoskodók sem tehetik be a lábukat a tulajdonos tudta nélkül. A bicskei kutyamenedék munkatársai azt kérik olvasóinktól, hogy a gazdátlan ebcsaládot közterületen látják vonulni, legyen szívesek értesíteni a 22 565 285-ös számot.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a drága csodálatra méltó gazdi ugye még véletlenül sem lesz büntetve semmilyen formában???
Milyen gazdi? Mert én úgy értelmezem, hogy gazdátlan, kóbor anyakutyáról és kölykeiről van szó. (Az viszont nyilvánvaló, hogy a "magánterület" nincs megfelelően bekerítve, ha oda a kutya be tudott menni.)
sziasztok!
Sajnos ismét nem egyet nyelvet beszélünk.
Az állítólagos bejelentés semmilyen formában nem történt meg, nem hogy informálisan, sehogy sem!!
Az adott problémáról ezen a blogon keresztül kaptunk információt!
A szerkesztővel való kapcsolatfelvétel után, beszéltem a "bejelentővel" aki elismerte ő nem tett bejelentést felénk!!!
Természetesen kimentünk a területre és ellenőriztük a kóbor kutyacsalád helyzetét. Azonban a magánterületre való belépést követően a gyepmestert megkérték távozzon, mivel MAGÁNTERÜLETEN tartózkodik. Természetese ha a kutyák közterületen vannak akkor megtesszük a megfelelő intézkedést az ügyben.A terület a "tetű gödör" felül valóban nincs elkerítve,csak a kerítés tartó oszlopok látszódnak a gazban. A kutyák adott esetben így ki is jöhetnek onnan.
Mihamarabb megpróbáljuk felvenni a terület tulajdonosával a kapcsolatot, hogy engedélyével betudjunk jutni a területre és a kutyacsaládot megfelelő helyre elhelyezzük.Természetesen ha ehhez a kutyák tulajdonosa (már ha van ilyen)is hozzájárul.Hiszen azt ne felejtsük el, hogy a területről megkértek minket távozzunk, tehát az ott tartózkodókat nem zavarja a kutya család ott léte.Így én azt is feltételezhetem, hogy adott esetben ők a kutya gazdái is lehetnek.
Egyenlőre azonban csak egy dolgot tudunk tenni, megvárjuk amíg a kutyák kijönnek a magánterületről és akkor tudjuk befogni őket. Ezután pedig jelezhetjük az említett területen tartózkodókkal, hogy a kutyákat az ebtelepen átveheti.
Pedig bizony egy nyelvet beszélünk, amivel azt sem tudjuk elégszer kifejezni, mennyire fontos az a munka, amit emberségből, önkéntesen végeztek. állatbarát, lakóhelyét szintén szerető olvasónk levelében azt írta, hogy szólt valakinek "kutyafuttában" a kutyacsaládról. ezt neveztem informálisnak, hiszen a bejelentése nem volt formális, nem volt hivatalos. Mindebből az a tanulság, hogy gazdátlan kutyák sorsának jobbra fordítása érdekében hívjuk a 22 565 285 telefonszámot vagy egyenesen fáradjunk be a a bicskei kutyák menhelyére.
@Bicskei-Szó:
nagyon köszönjük a dicsérő szavak nagyon jól esik mindannyiunknak!De.....
Azonban szeretném egyértelművé tenni, hogy a bicskei gyepmesteri telepre semmilyen bejelentés nem érkezett ezzel a problémával kapcsolatban. Sem informális , sem semmilyen.
Ne haragudjon, hogy még mindig feszegetem ezt a témát, de véleményem szerint nem vett jó fényt a munkánkra, legalábbis az enyémre minden bizonnyal nem, hogy ha burkoltan is de azt állítja bárki is hogy szólt erről az esetről.
Én a témát lezártnak tekintem,és abban mindenféleképpen egyetértünk, hogy ha kóbor kutyákkal kapcsolatos bejelentést kívánnak tenni akkor hívják a fent említett telefonszámot.
Köszönöm lehetőséget, hogy kifejthettem a véleményemet!
Tisztelettel
Czirákné Blázsik Ágnes
@blazsik77: Tisztelt Asszonyom, örömmel és köszönettel dicsérjük közérdekű, emberséges munkájukat. mivel azonban másik olvasónk tartja magát ahhoz, hogy informális bejelentést próbált tenni, (nem Önnek, nem a gyepmesteri telepen és ezt olvasónk sem állította egy szóval sem), a továbbiakat azon a telefonszámon szíveskedjenek megbeszélni egymással, ami az ő kérésére lapunk segítségével jutott el telepükre. Arra kérem Önt a "nem vet jó fényt munkánkra" megállapítás kapcsán, hogy mérlegelje ezt is: közöltük olvasónk levelét, közöltük az Önök reakcióját is és ráadásul állatbarát munkájuk tisztelőjeként eddig is számos alkalommal szívesen segítettük tevékenységüket kiváló olvasottságnak örvendő oldalunk hasábjain, és ezt a jövőben is szívesen tesszük. Olvasóinkat egészen biztosan érdekli az a gondoskodás, amit a volt KTSZ területén föllelt gazdátlan kutyacsalád érdekében végeznek. Gondoljon kérem arra is, hogy ez a polémia szintén arra hivatott, hogy az Önök önkéntes munkájára hívja fel a figyelmet. Kérem szépen, hogy a kutyacsalád további sorsára térjünk vissza, mint lényegre. Javaslom például azt, hogy a "szolgálati út betartásával" :) a www.bicske.hu oldalra írják meg fotókkal illusztrálva beszámolójukat, mi pedig szívesen átvesszük forráshivatkozással. Üdvözlettel, Izing A.
azért érdekes módon kaposváron egy állatmenhely ami nem ebrendészet simán rendőrséggel kimentett jó pár kutyát magánterületekről........ott nem azt vizsgálgattuk hogy az állitólagos gazdiknak mi a jó......a fent olvasottakból azért az talán látható hogy nem volt a tartás megfelelő a kutyáknak mindegy kinek a kertjében van és bizony van arra már törvény bármilyen gyenge állatvédelmi törvény is........az sem teljesen világos hogy egy nyilvántartás nélküli gondolom különösebb papir,oltási könyv,chip nélküli kutya miért lenne azé a gazdié??igazolja hogy az övé ha meg nem akkor kilehet onnan simán menteni mondván hogy az másé....ne mi állatvédők kérjünk már elnézést a sok állatellenes törvényt kikerülő gazemberektől
süti beállítások módosítása