A reggeli órákban a Jakab közben lezárt kerékpárt loptak el, ifjú gazdája tizenöt percre hagyta el.  

Kék Altrix MTB bringa fehér színű első teleszkóppal. Critical Mass matricák is találhatók rajta. 

A Csokonai utcában kerítésszaggatással hatoltak be tolvajok egy nagyon szépen művelt nagy  kertbe, amit kifosztottak, összetapostak. A tulajdonos a vasútpartra rúgó kerttel kapcsoltban nem tett bejelentést. Pedig bizony a kert művelésébe fektetett gondos munka és költsége felbecsülhetetlen értéket képez - főleg a megélhetését kertészkedéssel segítő család számára.

A történetben az a legcsúnyább, hogy mindkét két bűncselekmény egyazon család sérelmére történt Bicskén szűk egy héten belül, a két (főutcához közel eső) helyszín közötti különbség mindössze két-háromszáz méter légvonalban. A ma ellopott kerékpár tulajdonosának családjáé a  múlt szerdán este  kifosztott kert.

A károsult kerékpáros középiskolás elmondása szerint a bicskei rendőrség ügyeletén minden segítséget megkapott.   

A kampányban polgári javaslatra régen megígért, de nem megvalósult Bicskére kiterjedő térfigyelő rendszer felvételein sajnos biztos nem találhatunk értékelhető nyomokat az elkövetőkről, hiszen a térfigyelő rendszer csak ígéret, amivel tele a padlás...         

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyan már, azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy abból a bizonyos meg nem valósult térfigyelő rendszerből akár csak egyetlen kamera is a Csokonai utca vagy a vasútpart környékére került volna! Ahhoz, hogy Bicskén a térfigyelő eredményes lehessen, minden egyes utcát minél sűrűbben be kellene kamerázni, erre pedig egyetlen városvezetés sem fog soha vállalkozni. Álom, álom, édes álom. :(
mellesleg a kerékpár lopása a Szent István út Jakab köz sarkának közelében történt, másrészt a térfigyelő rendszerek kiépítése hálószerkezetben történik, vagyis olyan pontokat kameráznak be, ahol a környék forgalmának át kell haladnia, tehát: ellenőrizhető, a felvételt visszatekintve értékelhető képi információt kaphatunk. mint azt már megírtuk, Baján is így működik, ott a bicskei városvezetés tapasztalatokat is gyűjtött négy éve. abban egyetértünk, hogy valószínűleg politikai maszlag marad a térfigyelő ígérete, DE NE LEGYEN IGAZUNK, mert a bűnözői felbátorodást jelentősen csökkentené.
Dobjuk össze "Mi, választók" a kamerára valót, mert ez a Mi érdekünk. Szerintem ők így gondolják.
Ha már a városban is rendszeresek a lopások, akkor azon gondolom senki nem lepődik meg, hogy a város menti kiskerteket rendszeresen végig fosztják, nem hiába, érik a gyümölcs, fel lehet szedni a krumplit, senki nem szól. Védd meg magad, ha tudod és mered... Telepítek pár medvecsapdát azt hiszem...
3 hete a nagyállomáson lelakatolt biciklim első kerekét lopták el, ugyanazon biciklim tegnap teljes egészében eltűnt az állomásról, zárral együtt! Nem kellene már lépni ezügyben?
@Settenke7: Azt hiszem kb. 30 éve az uszodára is "összedobták" a pénzt a lakosok.....szóval ez felejtős....
@singlii: 30 éve talán kicsit jobb volt még a közbiztonság, akkor még csak olyan dolgokat loptak, ami nincs lebetonozva. Van egy olyan érzésem, hogy 2014-ben ezzel a kamera rendszerrel akarják majd újra megválasztatni magukat...
sok sok medve csapdát,és sok sok helyre.....
Az a baj,hogy régen ilyenkor kimentek a rendőrök /a nem szeretném megneveznikhez/ ott kellő számú, tanítójellegű arcpirosítót adtak és már kerültek is elő a tárgyak.De a mostani rendőrnek nem ez a feladata ,ők most inkább a rendes embereket vegzálják,hogy hol az a fránya eu csomag na ide tízezret de gyorsan .
Meg nem valósult kamerarendszer???

Aki annak idején figyelmesen járt a városban láthatta, hogy fel voltak szerelve különböző helyekre kamerák, amik aztán később lekerültek!!!
Jelenleg csak a tartószerkezet van felszerelve!
süti beállítások módosítása