Veszelovszki Zsolttal, a Tündérvölgy Fesztivál szervezőjével beszélgettünk ma, augusztus 20-án, a bicskei családok és segítőik  összefogásának köszönhető Város Kemencéjének átadásán létrejött kellemes bicskei forgatagban. Csabdi családi fesztiválra készül, nagyon várják a gyerekeket is, a kicsiknek ingyenes a belépő és a diákoknak is kedvezményes és mindhárom napra szól, a fesztivál minden programjára.

vzs.jpg 

Az ígéretesen színvonalas háromnapos Csabdi családi fesztiválról - most hétvégén zajlik majd -, ahová a három nap minden programjára érvényes belépő elővételben mindössze 1700, a helyszínen 2000 Ft felnőtteknek.

Zsolt Csabdin él, programozó volt, a port.hu irányítója tizenhét éven át, a Libri igazgatósági tagja ma is, snowboardozó magyar bajnok és magyar bajnok atléta, momentán terep-kerékpáros és ami a legfontosabb (írd és mondd) 10 gyermek büszke édesapja.

Miért éppen Tündérvölgy az esemény neve?

Mert alapvetően kerékpáros vagyok, ez hozott engem Csabdira, ezért telepedtünk le ebben a gyönyörű faluban, aminek környezete és levegője mind az utakon, mind terepen kiváló erre a sportra. Tündérvölgynek azt a szép tizenegy km-es erdei szakaszt nevezzük, ami Csabdi és Tarján között húzódik – mondja a Tündérvölgy Fesztivál igazgatója, akit párja, Tóth Irén Bambi, az Arabeszk táncegyüttes ma Bicskén is fellépő tagja és hat gyermekük édesanyja is segít a szervezésben. A gyerekek például szórólapokat is szórnak és minden másban lehet rájuk számítani...

Jómagam Csabdi regényes fekvésének szépségéből vezettem le a Tündérvölgy elnevezést az első pillanatban…

Igen, ide is illik, talán ide igazán, mert a Csabdi völgyet valóban többen látták már, mint a Csabdi-Tarján közötti erdei utat.  Pedig azt is érdemes bejárni kerékpárral vagy gyalog. A Tündérvölgyi Fesztivál kerékpártúráinak hosszát és útvonalát a völgyekben kerestük és találtuk meg. 

A port.hu irányításában töltött tizenhét év hozzásegített-e téged ahhoz, hogy olyan neveket mint Dés, Esterházy, Gryllus, Hajós, Oláh Szabolcs, a Besh o Drom, a Kaláka el tudjatok hívni Csabdira általatok megfizethető gázsi ellenében?

Természetesen a port.hu által szerzett ismeretségeim nagyon sokat segítettek. Minden fellépőnk kedvezményesen jön el hozzánk.  

Vagyis nagyon bízunk a megfelelő mennyiségű jegyeladásban?

Miután nagy szponzorokat nem sikerült találni hozzá, ezért feltétlenül. Akik Csabdira ellátogatnak akár a környékről, akár messzebbről a kedves családjukkal, ezzel máris szponzorainkká válnak. Célunk, hogy ezt az érdemtelenül ismeretlen szépségű vidéket minél többen meglássák és megszeressék, ami megfelelő formájú és léptékű fejlődést is hozhat Csabdinak és környékének egyaránt.

A técsői banda, a Kárpátaljáról érkező, Felső-Tiszavidékre, a Máramarosba való népzenészek, akik magyar, ruszin, román népzenét játszanak, vajon jönnek-e? Mert nem találtam meg őket a programfüzetben, de tőled halottam nevüket.  

Csak azért nem kerültek füzetbe, mert később szóltak, hogy igen, tudunk jönni, tehát bizony jönnek Técsőről és az udvarokban fognak nekünk játszani. 

A Csabdi önkormányzata mellettetek áll?

Igen. Csak az elején voltak tisztázatlan kérdések, ami számukra, felelős vezetők számára feltétlenül fontos, miképpen nekünk is. Attól tartanak érthető módon, hogy a szokatlanul nagy forgalmú hétvége nem okoz-e kárt, szervezésünkben ezekre a szempontokra kellett gondolni.

Milyen a Csabdin élő emberek reakciója?

Jó. Pontosabban vegyes, de javarészt segítő.

Kik a Tündérvölgy Fesztivál legnagyobb segítői?

A Csabdi Vasztély Jövőjéért Egyesület lokálpatrióta tagjai, akiknek
a hagyományok megőrzése, turisztikai utak fenntartása és a turizmus előmozdítása is fontos. Valamint a családom is nagy segítő. 

Végtére is családi fesztiválnak mondja magát Tündérvölgy…

- Igen, mert apa elkezdi festeni a képet, a fiú befejezi. Apa és Danika együtt alkotnak dalt egy együttes segítségével. Megnézik a falut és környékét,  falut bejáró színházi előadást apa és fia, és milliónyi fontos apróságot  jelent, ahogyan ezt írjuk is honlapunkon. 

 A Bicskei Szó minden olvasója nevében szép időt kívánunk és velünk együtt érkező nagyon sok vendéget remélünk a kedves szomszéd település Tündérvölgy Fesztiváljának! 

 

      Izing 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása