A kastélyban, a gyermekotthon étkezőjében találkozik egy szeptemberi hétvégén - saját szabadidejében és saját költségére - majd' minden bicskei tűzoltó, rendőr és mentős egy kollegiális, baráti  találkozóra. 

Az est célja, hogy ne csak a bajban lássák egymást, ne csak akkor, amikor a bicskei rendőrök terelik a pálya forgalmát, rögzítik a tényeket  a bicskei tűzoltók kivágják a félrehúzott roncsból a sérült gyereket és átadják a bicskei mentőknek, akik miközben ellátják, padlógázzal tűznek a kórház felé. Hanem így is.   

A rendezvény ötlete is tőlük való, nem központi utasításra történik, és követhető lenne ez más településen is.  

Többen a családtagjukkal együtt érkeznek, akivel talán még hivatásuk is megegyezik. A Fővárosi Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon munkatársai és igazgatója szívesen biztosították a helyet a két jó szomszédnak - mentők és tűzoltók, valamint a rendőrségnek. A tűzoltók a parki munkákban és a kastély tetejének igazításánál szokták segíteni a jó  szomszéd életét.   

A rendezvény tökéletesen érthető és tiszteletreméltó célja az, hogy ők, a legtöbbször csak vészhelyzetben  munkájukat végző személyek egymással embernek valóbb körülmények között tölthessenek néhány órát, ezzel is erősítve  a baráti szálakat és összetartozásukat.

A menü egyszerű és nagyon finom: sült hurka, sült kolbász, savanyúság és kenyér.

Jó étvágyat kívánunk!      

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása