Immár a Fejér Megyei Hírlapis hírül adja a sokunk által szeretett és tisztelt Laci bácsi kitüntetésének hírét, amihez szívünkből gratulálunk. 

lacibá.jpg

Csizmadia László életrajzának legfontosabb állomásai közül az első: 1971-ben történelem-ének szakon tanári diplomát szerzett. 1970-től 1981-ig a bicskei általános iskolában és a Vajda János Gimnáziumban tanított ének-zenét és történelmet.
Ezalatt vezetett kórust az általános iskolában gyerekeknek is, amivel gyakran szerepelt a Magyar Rádióban. A KTSZ-ben felnőttekkel alapított kórust és országos hírnévre tett szert, jórészt pedagógusokból álló kamarakórust. A kórus – rövid kihagyással – a mai napig működik, alapító és új tagokkal közösen. 1979-ben elvégezte a felsőfokú karnagyképzőt.
1981-ben a bicskei Zeneiskola igazgatója lett. Abban az évben vette át az ifjúsági fúvószenekar vezetését is, mely 1985-ig működött. 1985-ben elvégezte a fúvós zenekarvezető-képzőt is.
1987-ben szervezte meg azt a fúvószenekart, amely eddig több ízben érdemelte ki a fesztivál zenekari címet. 1993-ban előbb koncertzenekari, majd show kategóriában szerzett arany minősítést, amellyel elérte a fesztiválzenekari besorolást. 1996-ban megnyerték az első alkalommal megrendezett Magyar Történelmi Indulók Országos Versenyét a Budai Várban, melyet további két évben is a bicskei zenekar nyert el, ezzel véglegesen birtokukba került a vándorserleg.
A zenekar tagjai és az általa vezetett zeneiskola tanulói közül többen tovább tanultak zenei pályán, ma is aktívan zenélnek, vagy éppen tanárai a zeneiskolának. Az a nevelőmunka, amelyet a zenekar élén végez, meghatározza a gyerekek későbbi életét. Fegyelemre, kitartásra, összefogásra nevel.

  Fotó: Csizmadia Péter 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása