Egy 23 éves váci nőt állítottak elő kedden kora délután a bicskei rendőrök a kapitányságra, miután a Budapestről Győrbe tartó vonaton olyan kedvezményes jeggyel utazott, amire nem volt jogosult.

A kedvezményre jogosító utazási igazolás ugyanis nem az ő nevére volt kiállítva.
Amikor a jegyvizsgáló a jegy ellenőrzése során az igazolást megvizsgálva kérte tőle a személyigazolványt, először azt nem akarta megmutatni. Később, amikor a járőrök a Bicskei Vasútállomáson igazoltatták – ahol a jegyellenőr leszállította -, akkor derült ki, hogy az igazolás nem az ő nevére szól.
Így állították elő a rendőrök a kapitányságra, ahol magánokirattal visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Hamis utazási igazolvánnyal utazott egy 25 éves egerbaktai férfi is a Nagykanizsa-Budapest között közlekedő gyorsvonaton tegnap. A jegyvizsgáló – miután leszállította az utast Székesfehérváron - értesítette a rendőrséget arról, hogy a férfi hallássérültek részére kiállított hamis utazási igazolványt mutatott fel. A vonat utasát a székesfehérvári járőrök így előállították a vasútállomásról a rendőrkapitányság épületébe, ahol a Forrónyom gyanúsítottként hallgatta ki magánokirat-hamisítás vétség elkövetése miatt - tájékoztatta lapunkat Németh - Kész Mónika r. őrnagy, FM RFK szóvivő. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása