Fegyelmi határozat és figyelemfelhívás

Címkék: btc

2012.09.05. 22:08

A 2012.09.04.-én a BTC sportcentrumban lezajlott sajnálatos fegyelmi ügyben a szakosztályvezetés és a fegyelmi bizottság lefolytatta a vizsgálatot - írja közleményében Márton Imre, a BTC labdarúgó szakosztályvezetője, a fegyelmi bizottság elnöke.

Eszerint megállapítást nyert,hogy a két a klub U19-es csapatának két játékosa az edzésen a játékszituációk gyakorlása során nézeteltérésbe keveredett,  ami szóváltássá, lökdösődéssé és sajnos tettlegességgé fajult. A tettlegesség sajnos komoly sérülést okozott és rendőrségi intézkedés foganatosítása vált szükségessé, melynek során az elkövető játékost gyanúsítottként hallgatták ki jogi képviselője jelenlétében.

Egyesületünk fegyelmi bizottsága - írja a Bicskei Szónak átadott közleményében az fegyelmi bizottság elnöke -, illetve a labdarúgó szakosztály vezetése a következő határozatot hozta:

A két renitens játékos megsértette egyesületünk Etikai Kódexének  A játékos kötelességei cimű fejezetének 13. pontját,  ami így szól:"

"A BTC azon játékosa aki ellenfelével,edzőjével,csapattársával, szurkolóval, játékvezetővel szemben tettlegességet követ el, megsérti emberi méltóságában, az egyesület tagjainak sorából kizárandó,a sportegyesület létesítményeinek területéről kitiltandó!".

A két játékos ezen pontban vétkesnek találtatott és ezen pont alapján egyesületünk tagjainak sorából való kizárás valamint a 2012/2013.-as bajnoki szezonban a játékengedélyük felfüggesztése, a létesítmény területén való sporteseményeken való részvételétől, azok látogatásától eltiltjuk őket. A fegyelmi határozatról szakosztályvezetőnk tájékoztatta a BTC elnökét, Széplaki Árpád urat illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatóságát (FMLSZ) is.

Határozottan felhívom mind játékosaink, mind szurkolóink figyelmét a hasonló cselekedettől való tartózkodásra, mert a szigorodó sporttörvényben a sportpályák rendjének megzavarása bűncselekménynek minősül, melyben gyorsított bírósági eljárás keretében járnak el a hatóságok súlyos ítéleteket hozva - tájékoztatott Márton Imre szakosztályvezető.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marci-Marci!Ennél szigorúbb is tudsz TE lenni!:-)
A helyzetgyakorlatok,szituációs játékok arra valók,hogy kiszűrjék a gyenge embereket.Viszont amikor már ilyen durvává válik a helyzet,mint itt tapasztalni lehetett,el kell gondolkodni azon,hogy az a jó játékos,aki jól játszik,vagy aki erős ember pszihésen is.
Hajrá Bicske!
süti beállítások módosítása