Mint azt olvasóink elmondták, megváltozott a forgalmi rend a Bartók utca Kossuth tér találkozásánál, az Egészségügyi Központ Orvosi Ügyelete melletti sarkán.  

forgalmi_rend_valtozas.jpg

A József Attila utca felé egyirányú Bartók utca Kossuth téri kijáratától eltávolították az Elsőbbségadás kötelező! táblát (az orvosi ügyelet mellől), de ezt nem jelezték a közlekedőknek egy másik táblával, ami a forgalmi rend megváltozására hívná fel a figyelmet.

Itt ugyan az ellentétes kötelező haladási irányú Bartókból szabályosan nem jöhet ki jármű, a Polgármesteri Hivatal épülete mögötti hivatali parkolóból szabályosan szintén nem, kizárólag a volt mozi és a Vöröskereszt iroda épülete előtt húzódó és szintén egyirányú parkolóból a Kossuth térre kanyarodókra lehet számítani, akik eltérően az eddig Bicskén megszokott rendtől, a jobb-kézszabály alapján szabályosan kihajthatnak a Takarékszövetkezet felől érkező járművek elé.       

Olvasóink autós emberként kifogásolták, hogy a forgalmi  rend megváltozásáról sehol semmilyen orgánumban tájékoztatás nem jelent meg, sőt, a forgalmi rend változásáról a helyszínen sem áll tábla a közlekedés biztonsága érdekében.

Van aki a helyszínen vitákból, a jobb kéz szenvedélyes mutogatásából ébred rá a változásra.  

Autós olvasóink indokolatlannak és értelmetlennek tartják azt, hogy a teljesen egyértelmű Elsőbbségadás kötelező! táblát csak azért távolítsanak el, hogy egy ott húzódó nem is túl nagy parkolóból elsőbbség megadása nélkül ki lehessen jönni a  Bicske főterét övező útszakaszra.

Közlekedő olvasóink kérik a régi, jól bevált megoldáshoz való mielőbbi visszatérést és arra kérik a városvezetést, tegyenek ebben az ügyben valamit a jó megoldás érdekében.     

Mint mondták, arra kérik az illetékeseket, gondolják végig: adott egy forgalmas útszakasz, amit voltaképpen alárendelnek egy parkoló kijövő forgalmának, miközben onnan az elsőbbség egyértelmű megadásával is könnyen ki lehetett eddig is jönni, kisebb balesetveszéllyel, mint az új rendben.   

Olvasóink ezt a jó öreg és nagyon egyértelmű táblát szeretnék ezen a sarkon is viszontlátni:

elsőbségadás.jpg 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy kicsit árnyaltabb a kép... A forgalmi rend nem változott meg, csak pár "önkéntes közlekedésmérnök" úgy gondolta, hogy a városban önkényesen saját ízlésükre alakítják a közlekedést. A táblákat éjszaka ellopják, átszerelik máshová vagy elforgatják, hogy így ne vonatkozzanak a folyamatos szabálytalankodókra a táblák hatálya. Súlyos százezrek mennek el a város költségvetéséből a táblák pótlására, így nem marad keret a kifakult, megrongálódott, csere érett táblák cseréjére. Jobban oda kellene figyelni az embereknek is mi is történik körülöttük a városban, hiszen kis odafigyeléssel sokat tehetnénk ezért. Ne csak háborogjunk, hanem tegyünk is a környezetünkért.
@csak...: köszönjük! eszerint úgy is megközelíthetjük, hogy kevésbé árnyalt a kép, hiszen Bicske főteréről egyszerűen "csak" lopják a közlekedési táblákat... Másrészt a "háborgók" ezúttal nem csupán háborogtak, hanem az ebben is az elmaradt tájékoztatás hiányára hívták fel a figyelmet, vagyis nem csak háborogtak, hanem tettek is a környezetükért.
süti beállítások módosítása