Spányi Antal megyéspüspök atya 2012. október 7-én, vasárnap Bicskére látogat. A délután 4 órakor kezdődő főpapi szentmisében 27 fiatalra és felnőtt katekumenre hívja le a Szentlelket a bérmálás szentségének kiosztásával.

A bérmálás egy egyházközség életében jelentős esemény és mérföldkő. Minthogy a bérmálást a keresztény nagykorúság szentségének is hívják, a bérmálkozók számával gyarapszik azon hívek száma, akik tudatosan vállalják Jézus küldetését, hogy a Szentlélek Úristen erejével építik Krisztus Egyházát önmagukban és környezetükben. Vállalják, hogy a továbbiakban példamutató keresztény életet élnek. Bármikor, bármilyen körülmények között kiállnak hitük mellett. Szeretettel veszik körül azokat, akiket mások nem szeretnek. Segítik a szegényeket, az elesetteket. Családjukkal együtt igyekeznek hiteles példát mutatni a társadalom legkisebb, Istentől megáldott közösségének szeretetteljes életéről.
A Szentlélek ajándékait (bölcsesség, ép értelem, okos tudás, lelki erősség, a jó tanács elfogadása és adása, szerénység, és istenszeretet) megkapva és használva élnek közöttünk, hogy ők is részt vegyenek abban az örömteli feladatban, amit minden keresztény ember Istentől kapott:

Hirdessétek az Evangéliumot minden népnek!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása