Tisztelt Bicskei Szó! 

Fontos lenne néhány sorban írni az avarégetés problémájáról. Jön az ősz és sajnos az avarégetés "szezonja".
Sajnos a keddi és pénteki napokon sokszor levegőt sem lehet venni a kibírhatatlan vastag füsttakaró miatt.
Pedig az avart egyrészt zsákokban ingyenesen elszállítják, másrészt el is lehet komposztálni.

A legfontosabb:

Az avarégetés rendkívül káros a környezetre és az emberi egészségre is. Nagy mennyiségben keletkeznek rákkeltő részecskék, tüdőkárosító nitrogén-oxidok, szén-monoxid, és az egyik legmérgezőbb anyag, a benzapirén.
Egy nagyobb kupac avar 6 órás égésével annyi szállópor keletkezik, mint 250 autóbusz 24 órai folyamatos közlekedése során.

Kérem szenteljenek egy cikket e problémának, hátha pár család lemond  a környezete mérgezéséről, az értelmetlen füstölésről. (...) 

Köszönettel: B. Árpád

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bizonyára ettől leszek egészséges.
Gyerekkoromban egy élmény volt, mikor a nagyapámmal begyújtottuk ősszel a lehullott falevelet - amibe egy két gesztenye is került.

Javasolnám, hogy ne is közlekedjünk autóval, busszal, a kipufogófüstben ugyanezek az anyagok megvannak (az expozíció 365x24 óra), sőt kerüljük a fával/szénnel való fűtést is a téli időszakban...

A nagy kérdés az, miért szállítják ingyen...
süti beállítások módosítása