0129006087836p.jpg

Ezt olvastad, nézted már? - kérdezte olvasónk.  Régi kuka nem kuka, nyugodtan törhet szállítás során, a bicskei lakos majd pótolja.

https://collectviridis.hu/hulladekgyujtes.php

 "Csak abban az esetben vállal felelősséget és kártalanítja az ügyfelet a közszolgáltató, ha szabványos és 7 évesnél nem öregebb a hulladékgyűjtőedény, vagy garancia időn belül történt a sérülés. Amennyiben az edény szabványos, de 7 évnél öregebb, vagy a vállalt garancia idő lejárt, akkor az edényben keletkező sérülésekért nem vállalunk felelősséget, kárt nem térítünk."

Kik képviselik a lakosság érdekeit? Ebben a magáncégben van jelen 12%-ban Bicske, amiért 360 ezer forintot adott? Az indoklás szerint ezt a céget védte Bicske állítólagos konkurensekkel szemben, amikor korábban közel 30 millió forint átadásának lehetősége került napirendre?  

Ugyanez a cég burkolt áremelést valósít meg. Felemelte szavát a polgármester az itt élők érdekében? Hol voltak a képviselők?  Megszüntetik a gyakorlatban eddig szelektív gyűjtéshez vagy kerti hulladék leadásához használt zsákok szerződés szerinti biztosítását.

Vedd meg bicskei, bármilyet, nem baj, ha a benne lévő adalék nem lebomló, aztán gyere be az irodába matricáért, mert csak azzal használhatod.   Úgy látszik, a bürokratákért nem kell Brüsszelig menni.

Az itt élők még mindig nem álltak át teljesen a zöld hulladék gyűjtésére vagy komposztálásra. A hulladékkezelő Viridis, ami közvetetten a MOL-hoz kapcsolódik - burkolt áremelése és az itt élők futkorásztatása nem fogja  előmozdítani a zöld hulladék gyűjtését, sőt, hátráltatja. Ez a cél?! Hogy kevesebbel kelljen vele dolgozni? Hogy kevesebb kegyen a költség?   

Mindez azon a Bicskén, aminek levegőminősége az erős belső forgalomtól, a közeli autópályától és főútvonaltól, a fűtéstől, esetenként kábel-égetéstől különösen terhelt. Nem beszélve azokról a szegénységben élőkről, akik telente mindent a kályhába tesznek, ami legyen akár éghető szemét, csak meleget adjon.    

Végezetül nézzük meg a Viridis (latin szó, jelentése: zöld) portálján a településeket. A második oszlopban lévő települések depónia logóval ellátott hulladéknaptárral látszanak.

Ez vajon mit jelent? Azok most vajon Collect Viridis települések, vagy depónia települések?

Köztük olyan helységek, amit a Zöld Bicske  az önkormányzati tulajdonlás időszakában veszített el. Mert jó gazdák voltak? Mert ugye a hős önkormányzat könnyek között megvédte az önkormányzati cég piacát, munkavállalóit?

Hogy is van ez? 

Jaj annak a munkavállalónak, akit a helyi önkormányzat vesz védelmébe?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása