Megérkeztek a hulladék-számlák a harmadik negyedévre? Végleg eltűnt belőle a Zöld Bicske cégnév.

A Zöld Bicske, ami már régen nem számít, puszta formalitás. De meghagyták a nevét politikai okokból, a látszat érdekében, hogy ne tűnjön akkora kudarcnak. Tompítani akarták az esést, mint a tatami  teszi számos küzdősportban.

A Zöld Bicske, mint cég, még létezik a cégnyilvántartás szerint, csak a csillaga már nagyon nem fényes, alig látszik. 

A helyi rendelet szerint meg a ZB a közszolgáltató https://or.njt.hu/eli/v01/727046/r/2015/23, de ennek ellenére mégis teljesen eltűnt a számláról.

Sőt, a ZB honlapján, a település linkje alatt a közszolgáltatási szerződés is élőnek tűnik, miközben alapjaiban változott a vonatkozó törvényi szabályozás július 1-től.

Tessely Zoltán politikusi tevékenysége keretében került annak idején mintegy 600 millió forintjába Bicske városának, ennyiért vették meg ugyanis a ZB elődjének stafírungját, ez volt a vételár  - így született kürtszó és dobpergés közepette a sajnos nem túl hosszú életű ZB. További százmilliók kellhettek a veszteség finanszírozására is.  Felelősségvállalás? Nyoma sincs.  

Az új számla mögött van egy tájékoztató. Ebben új tételként jelenik meg az "Alapdíj" kategória. Ez még nincs a számlán, nincs forintosítva, még nem fizetjük, de ez akar lenni az előkészítés.   

"Alapdíj: a rendelkezésre állási díj elszámolt időszakra számított összege forintban, amelyet a közszolgáltatás igenybevételétől függetlenül szükséges megfizetni"

Ürítési díj eddig is volt. Most is van. 

Eszerint a jövőben kéttényezős lesz a szemétdíj is, mint ahogy a gáz és a villany rendszerhasználati díja, de itt alapdíjnak fogják hívni.

Az alapdíj mindenképpen fizetendő, mert van szolgáltató, aki elviszi a szemetet. Az ürítési díj az igazi hulladékszállítási  díj.

Az a tragikomédia juthat eszünkbe róla, amikor az áram emelkedő, magas árára hivatkozva csökkentették a rezsicsökkentést. Kész Mikszáth novella.  

Alapdíj eddig nem volt, még a mostani számlán sincs, de a számlamagyarázaton már belebegtetik. Vagyis nem lesz meglepő, amikor forintosítva is megjelenik a számláinkon. Fizetsz, hogy van kukásautó.

Gázban már fizetsz, ahogy annak idején megfizetted a csövet és fenntartják a rendszert, villanyban fizetsz a vezetékért, itt meg azért, hogy van kukásautó. 

Ennyit a rezsicsökkentésről és a Zöld Bicskéről.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása