Bicske megduplázott mértékben döntheti meg a Szántó János polgármester úr hivatali idejében előkészített pályázati siker csúcsát. Milliárdos pályázati lehetőség előtt áll a Bicskei Egészségügyi Központ, ha az intézmény teljes egészében a Bicskei Egészségügyi Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. kezébe kerül. Erről az átadásról szavazott a testület. 

Tessely Zoltán polgármester dr. Bourgla Ossamah képviselő döntéshozatalból történő kizárására vonatkozó javaslatot bocsátott szavazásra, mert Ossamah doktor háziorvosként érintett. Nagyon nagy bólintás volt - gondolom. 

Erről aztán beugrott egy röpke pillanatra Pálffy Károly alpolgármester esete. Aki szavazhatott és bizony a meg is szavazta önmaga főállásúvá tételét és fizetésének megduplázását.

Bicske Csabdin élő reménysége - az alpolgármesteri fizetés megduplázása esetén nem fogalmazott meg kizárási indítványt.  

Pálffy Károly úriemberhez méltón tartózkodhatott volna a személyes érintettség miatt. De nem tartózkodott. Mert biza köllött a voksa a hiányzó frakciótársak miatt és lendült karja városháza teteje felé a dupla pénz érdekében.    

E legújabb kizárási precedens szerint Bárányos József képviselő nem szavazhat, ha iskoláról van szó?

Iványi Ferencné képviselő nem szavazhat, ha óvodáról van szó?

Ha egy orvos nem szavazhat a rendelő életéről, a kémikus legközelebb nem szavazhat környezetvédelmi kérdésekben, a rendőr bűnügyi vonatkozásban, a kereskedő kereskedelemről, a közgazdász pénzügyekből lesz kidobva Tessely Zoltán nagyszerű javaslatára?

Bicskén minden képviselő szavazhat minden ügyben, csak az lesz kizárva szavazásból, akinek szakmájáról, hivatásáról van szó?

Nem szabad elfelejteni - áll 0 Ft+Áfa/hó teszkó gazdaságos szaktanácsomban -, hogy 1. a napirendi ponthoz kötődő hivatásban dolgozó képviselők véleménye mindig fontos (egy jól működő testületben legalábbis). 2. Nem a szakmunkás bizonyítvány vagy a diploma vitte be a jelölteket a testületbe, hanem állampolgári szavazatok.

Vagyis a szavazókat kell tiszteletben tartani, akik bizalmukkal bejuttatták, tehát legalább a szavazati jogukat kellene békén hagyni. 

Sajnálom a késésem, hogy mindez csak most jutott tudomásomra, amikor jobban megnéztem a www.bicske.hu oldalon a szeptember 27-i testületi ülés jegyzőkönyvét.  

A remélhetőleg 1 milliárdos pályázati siker a nonprofit kft részéről, ami a korábbi pályázati siker érdekében is rengeteget dolgozott: valóban nagyon jót tesz majd nekünk.

Mondhatnám: Úgy legyen!

I.A. 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása