Október 31-én egy babakocsit toló anyuka érkezett a bicskei posta előtti ATM-hez. A kétgyerekes család tüzelőre félretett pénzét vette ki onnan, öt darab 20 ezrest, azt a pénztárcájába tette a család kosztpénze mellé, így ott 115 ezer forint volt. A tárcát a kézitáskájába tette.

Az ATM körül igen sok ráérős ember álldogált. A hölgy elindult a szociális iroda felé, hogy a születési támogatást igényelje. Be is ért, s a mikor az ügyintézők szobájába tolta volna a babakocsit, az nem volt egyszerű feladat. Hogy mindkét kezét használhassa, a babakocsira akasztotta táskáját. Betolta az iroda küszöbére , mögötte pedig egy nő érkezett, aki az ajtót ráhajtotta  a babakocsira, s már nem is látta táskáját. Közben intézkedett. Mindez pár másodperc alatt zajlott, aztán a sértett távolodó trappolást hallott a folyosóról. Gyorsan kiment, látta táskája kihúzott cipzárját és pénztárcája hűlt helyét. Segítségért, biztonsági őrért kiáltott, azt kiáltotta a bicskei kismama: Ellopták a pénztárcám! Segítsenek!"  Erre felháborodottan üvölteni kezdett az anyukával az a nő, aki az ajtót ráhajtotta a babakocsira, hogy fedezze a lopást. Azt ordította, ne mondja neki senki, hogy az ő gyerekei lopnak. A nő fedezte a két gyerek lopását, akik a kismama érkezésekor a folyosón üldögéltek, de természetesen már elszaldtak.  
A meglopott anyuka nem tudhatta meg a tolvajok nevét, de az ügyintézők névre, címre pontosan megadták a rendőröknek.
Az újszülött gyermeket gondozó anyuka ezután fél ötig a rendőrségen volt, ahol a babakocsi vizsgálata, fényképezése is zajlott. 

Később jelentkezett nála egy úr, aki autóval kereste fel, s visszahozta az iratokkal teli tárcát, melyből a pénzét már kimarkolták. Ezt a férfi Öregtószegen  találta meg. Addig szaladta vele a tolvajok.  

A megtaláló urat még beidézték és meghallgatták a rendőrök, de arról a sértett nem tud, hogy az elkövetőkhöz, akiknek a neveit megadták a rendőrségnek, vajon kimentek-e. A megtalálónak köszönetet mondott.

A sértett polgármesteri fogadóórára ment, de Tessely Zoltán polgármester éppen távozott, talán éppen szabadságon volt. Pálffy Balázs kabinettitkárral tudott beszélni, akinek elmondta: ha lett volna biztonsági őr vagy biztonsági kamera ebben az intézményben, akkor ezt nem merték volna megtenni a tolvajok, tehát a fenntartó önkormányzatnak is felelőssége van ebben. Elmondta a kabinettitkárnak (khm), hogy ez egy városi fenntartású hely, ahol a sajátságos és nagy forgalom miatt a biztonsági szolgálat lenne a minimum, mint az országban számos helyen – a dolgozók és az ügyfelek védelme érdekekében. A kabinettitkár azzal védekezett az anyuka elmondása szerint, hogy a biztonsági őr és kamera a város intézményeiben nem vetne jó fényt a városra… (Szerintünk a hozzá nem értés és felkészületlenség nem vet jó fényt a városra - A szerk.) 

Elmondta a kabinettitkárnak, hogy a 115 ezer forint a tüzelőre kellett volna, mire az elmondta: tűzifát tud igényelni a várostól. A hölgy erre úgy érvelt, hogy ő 115 ezer forint értékű fát, olyan mennyiséget és minőséget, amilyet ő akar, így nem kaphat. Másrészt jövedelmük miatt nem is illetné meg őket. És sosem vett igénybe sem segélyt, sem tűzifasegélyt. A tüzelési támogatás szociális alapon jár és nem biztos hogy jogosultak rá. Még nem adta be az igényt a Bicske város közintézményében minden következmény nélkül kifosztott család, így nem tudják, hogy kaphatnának-e.

Pálffy Balázs visszahívást ígért. Azóta is hívja. Az elmúlt 22 napban nem kereste a városházáról senki, az ígérettel ellentétben. Ezt egy rendes, valóban a lakosságot becsülettel szolgáló városvezetés nem tehetné meg, mert nem megengedhető.  

A hölgy arra hívja fel a figyelmet, hogy a kifigyelés veszélye miatt mi bicskeiek kerüljük az OTP posta melletti automatáját, de egyedül semmiképpen ne vegyünk ki pénzt. Menjünk inkább a bank épületébe, ahol biztonsági őr és kamera dolgozik.

Mivel Bicske város még nem ismerte fel intézményeinek biztonsági hiányait, ott is vigyázzunk magunkra és értékeinkre.

Izing     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem írok semmit,mert nem bírná el a gép....
A szomszéd nénit és egy idős bácsitól pénzt loptak,úgy,hogy meg kérték őket,hogy váltsanak fel egy kétszázast 2db 100 forintosra.Elővették a pénztárcát és utána már nem volt benne a papírpénz.Rendőrségi ügy lett belőle,mert egy szemtanú telefonált a rendőrségre,de nem volt járörkocsi és ezért nem tudtak kimenni a helyszínre.Ez Bicskén a Kossuth Lajos utcában a családsegítő előtt történt.Ennyit a város biztonságáról és a rendőrségről.
Sajnálom! De 115 ezer forintot nem teszünk egy babakocsira akasztott táskába, még kevesebbet sem főleg nem hagynám magára.. Pénz telefon a zsebbe, ezek a bőröndnyi táskák buszon, pénztárnál, sorbanállásnál, a legkönnyebb préda

A Posta melletti automatát tényleg kerülni kell arról nem szólva hogy a mellette lévő italautomata miatt állandóan össze van okádva a környéke..
Ezt a sértett is tudja. Egész pontosan azt mondta, ezentúl leül, mielőtt elesne. De azt neked is látnod kell, hogy egészen abszurdum, hogy egy igen nagy forgalmú önkormányzati hivatali helyiségben történhet meg mindez, ahol már a dolgozók védelme miatt is alapvető lenne egy biztonsági őr.
Más kultúrájúak voltak, hm? Felzárkóztatottak..integrálni kívánt személyek..vagy hogyan fogalmazzak, h meg lehessen jelentetni..?
Ingatlanunk előtt (és szerte a városban) szemetelnek, kutyákat húznak fél méteres bálamadzagon, a járdán biciklinek ökör módjára (lehet, h csak sietnek egy hasonló ügy kapcsán) és az embereket csesztetik.
Már többször szóltam néhányuknak, "jobb" esetben rá sem bagóznak, egyéb esetben terrorkodni próbálnak.
Csokis-chipes csomagolás alap, a használt papírzsebkendővel együtt, de találtam már többek között teli pelenkát, dvd-t, ételmaradékot, és így tovább..
miközben a munkaügyi központban tele van állástalan vagyonőrrel(igaz csodás 35 ezres közmunkával nem is lesz bolond dolgozni..)azonkivül zárkóztatunk fel.......hogyne
süti beállítások módosítása