A tettes még ismeretlen

Címkék: rendőrség

2013.01.09. 14:04

Pálffy Károly közbiztonságért felelős főállású alpolgármester szíves figyelmébe - A szerk.

A Bicskei Szó értesülése szerint a Bocskai közben, Bicske központjában két házat törtek fel ismeretlenek, ahol nagy rombolást vittek véghez, radiátorokat és fűtéscsöveket bontottak ki és loptak el.  

Lapunk információjának hitelesítése érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálatához fordultunk.  
Bicskén a Bocskai közben egy eladó, lakatlan, jó állapotú családi házat törtek fel az OTP mögött, a CBA gazdasági bejáratával szemben, Bicske egykori piacterén. . 
Gyertyával világítottak és minden radiátort, fűtéscsövet kiszaggattak,kibontottak és elszállították Bicske központjából. Ennek a háznak a második szomszédjában, ami az általános iskolához esik közelebb, tudomásom szerint szintén
ez történt, de korábban.
Esetleg a CBA, Rossman, OTP telephelyek kamerarendszere nem rögzített-e a nyomozók számára értékes adatot? .- érdeklődtünk a megyei kapitányságon.  

Kérdéseinkre az alábbi választ kaptuk: 

"Tájékoztatom, hogy Bicskei Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat a Btk. 316. § (1) bekezdésébe ütköző és a (5) bekezdés b. pontja szerint minősülő - figyelemmel a (2) bekezdés II. fordulat d. pontjára - nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen az alábbiak alapján, aki 2012.12.23-a és 2012.12.31-e között pontosan meg nem határozható időpontban a Bicske, Bocskai köz (...) szám alatt található nem lakott családi házba behatolt és onnan réz fűtéscsövet, termosztatikus radiátor szelepet, termosztatikus
fejet, visszatérő szelepet tulajdonított el.

Sajnos -egyenlőre- más információt a folyamatban lévő nyomozásról nem adhatunk a bűnügyi érdekre tekintettel.

Tisztelettel:

Kiss Z. Edward r. hdgy" 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ebben a városban és a szőlőhegyeken már mindent ellopnak, a rendőrség, polgármester, alpolgármester, jegyző mit sem tesznek, csak nézik, hogy Bicske a rendőrségi statisztikák élét vezeti. Kisebb lopásokra, betörésekre még a rendőrök is az javasolják, hogy ne tegyél feljelentést, mert úgysem fog semmi sem történni... a lakatlan házak, gondozatlan (önkormányzati) telkek, mind lehetőséget adnak a hátsó kertek felőli bejutásra. Hogy a határban ki jár arra már nem is figyel senki, rakott lovaskocsik járják a város határát ismeretlen eredetű fémtárgyakkal, terménnyel....
@zsirafmaci: pár éve azt mondta a nagy hatalmú miniszter: két hét alatt rend lesz. ha megerősítették volna a rendőrséget, ezzel is felkészülve arra, hogy meg fog növekedni a bűnözés, lehetne jobb állapot. de valójában nem segítették a rendőrség munkáját csakis látszatintézkedésekkel. ami mára azt eredményezi, hogy kevesebb tapasztalt rendőrre sokkal több munka jut, mint eddig. az önkormányzati vezetéstől annyira futja, hogy azt próbálják bemagyarázni a Bicskén élőknek, hogy most már jobb a helyzet. Ők elhiszik saját maguknak... Nekik fontos a látszat. Ebből élnek. Más nem történt.
süti beállítások módosítása