Lopással gyanúsítják

Címkék: rendőrség

2013.01.17. 12:18

A bicskei körzeti megbízott ma Bicske, Kossuth téren igazoltatott egy 27 éves helybéli férfit, akiről kiderült ellenőrzése során, hogy a Bicskei Rendőrkapitányságon egy lopási és más vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt folyamatban lévő bűnügyben gyanúsított kihallgatása vált szükségessé. Így a férfit a KMB-s előállította a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták.

FMRFK

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az utóbbi időben,ilyen semmitmondó rendőrségi hírekkel van tele a sajtó.A rend éber őre igazoltatott,előállított,mert "gyanús" személyt észlelt.Ezt a semmitmondó közleményt azért adtuk ki,hogy a nép lássa,milyen remek rendőrsége van.Az ilyen hírértékkel nem rendelkező,önfényező nyilatkozatokat feleslegesnek tartom átvenni.
megköszönve véleményed nem tartom feleslegesnek az ehhez hasonló hírek átvételét, mert örülök annak, hogy a rendőrség mai kommunikációja megbecsüli annyira a bicskei kmb-sek munkáját, hogy tevékenységüket megbecsülik legalább híradásaik tekintetében. Nem vagyok otthon ebben a témában, de eddig beszélgetéseim alapján a kmb-sek a a járőrök mellet a közbiztonság alappillérei, de legalábbis azok kellene legyenek. Érdemes tehát kitüntetni őket ennyi figyelemmel. Abban teljesen igazad van viszont, hogy ebben a hatósági közlésben is van önfény-szándék (már hogyne lenne?). A FMRFK Sajtószolgálata észlelte, hogy a mi kis lapunk nemcsak arról ad hírt, amit hivatalosan kiadnak, hanem olvasói csatornákon beérkező ügyekről is beszámolunk. Ilyen volt legutóbb a Bocskai közben, a város közepén történt fosztogatás két tulajdonos sérelmére, "A tettes még ismeretlen" címmel. Ezt az írást ráadásul a közbiztonságért felelős Pálffy Károly főállású alpolgármester figyelmébe ajánlottam. Ekkor (véleményem szerint) úgy döntöttek, hogy a híradásokban meg kell mutatni, hogy bár valóban történnek sajnálatos bűncselekmények, a bicskei rendőrök igenis teszik a dolgukat. Ezt sugallják, ezt igyekeznek alátámasztani ezek a közlemények, melyeknek szerintem van hírértékük, mert ha az közlésképes, hogy egy nénit kifosztanak Bicskén a Kisfaludyban, akkor annak is közölhető, ha lekapcsolnak egy tolvajt - mindegy mekkorát, a főtéren. E tolvaj forgalomból kivonása még az is lehet, hogy olyan későbbi hírtől mentesíti a bicskei közvéleményt, melyben ő szabadlábon teljes nyugdíjával és minden sárga csekkjével postára botozó idős embert taszajt fel és foszt ki valahol. Ennek a téri elfogásnak az országos lapokban, tévékben valóban nem lenne hírértéke. A helyi sajtóban ezek is számítanak. Másrészt ha leírom a rossz híreket, úgy fair play, ha az összes jót is lehozom, legyen az akár egészen apró-cseprő ügy.
Azért én szívesebben látnék itt olyan híreket, amik arról szólnak, hogy például elfogták a bűnelkövetőt. Ne adj' Isten épp azt, aki az itt már leközölt valamelyik bűncselekményt, lopást, betörést elkövette. Az nagy öröm lenne, de ilyen, emlékezetem szerint alig volt a történetében. Mert ha a számunkra nem sokat jelentő igazoltatásokat (majd kihallgatás után elengedéseket) megtaláljuk itt, akkor még inkább meg kellene találnunk a sikerrel zárult ügyeket is.
@alfonz01: ha figyelmesen szemléled csakis az utóbbi hetek híreit, a Bicskei Szó által közölt közleményeknek köszönhetően első pillantásra jó ügyeket látunk: Lopással gyanúsítják, tehát megvan, Rendőrök szerezték vissza az ügyeletes orvos telefonját, tehát megvan az elkövető, Postás bicikliről lopta le a csomagot - megvan a csomag és a tolvaj. Azt mi magunk is sajnáljuk, hogy az igazságszolgáltatás sajtóközleményei révén már nem követhető a bűnözők útja, nem tudjuk, hogy szabadlábon maradtak vagy elzárták őket. ezt a fajta tájékoztatást minden gond nélkül működtethetné az igazságszolgáltatás, hiszen nem kell az olvasóknak a gyanúsított, terhelt, vádlott, elítélt neve és anyja neve, csakis az, hogy mit művelt és mennyit kapott érte. "Gyönyörű" történet, mi is hírül adtuk, hogy a bicskei KMB-sen fennakad egy fémholmit szállító autó. KMB-s igazoltat, a holmit fényképezi. Pár hét múlva jön a bejelentés egy feltört présházból. Tulajdonos fénykép alapján bólint: ez az enyém. Pár dolog még szintén hasonló fix módon megáll a két tolvajon, de ők már szabadlábon vannak. ezért fogták el őket a zsaruk? lesz ebből közbiztonság két héten belül? nem.
@I.A.: Teljesen egyetértek azzal,hogy a bicskeiek ismerjék meg a város bűnügyi helyzetét,a rendőrség munkáját,és erről kapjanak rendszeresen tájékoztatást.Az utóbbi időben több olyan rendőrségi hírrel találkoztam,ami nem szól semmiről,csak a rendőrség fontosságának eltúlzó igazolásáról,önfényezésről.Általában a fegyveres szervezetekre jellemző ez,talán nem veszik észre,hogy ezzel a bulvárosodással rombolják hitelességüket,a közbizalmat.De miről is szól ez a sajtóhír?Elemezzük!Egy rendőr,történetesen a körzeti megbízott,igazoltat egy férfit,akinek egy büntetőügyben kihallgatása válik szükségessé.Nem egy szökésben lévő,kőrözés alatt álló személyt fog el,-aki ki akarja magát vonni az intézkedés alól,mert akkor nyilván azt írják,meg az hangzatosabb is lett volna,-hanem igazoltat egy személyt,akit a rendőrségen kihallgatnak.Pont.Nincs tovább.Ennyi!Nem rendelik el a férfi őrizetbevételét,nem indítványozzák előzetes letartóztatását,a legenyhébb szankció,vagy intézkedés alkalmazása is szükségtelen.Nyilván azért,mert a cselekmény tárgyi súlya,az elkövetés egyéb körülményei ezt nem indokolják.Bicskén több ilyen ember jár-kel közöttünk szabadon,aki ellen eljárás folyik,mely során meghallgatják,azt vagy lesz bírósági eljárás az ügyből,vagy nem,vagy elítélik,vagy nem.Mindenesetre nem szerepelnek rendőrségi hírekben,mert ügyeiknek nincs hírértéke.Ebből a rendőrségi közleményből az derült ki,akármilyen körmönfont módon fogalmazták is meg:egy bicskei férfit lopással gyanúsítanak. Valljuk be őszintén nem egy nagy "truváj". Belátom az imperialistáknak adtunk ezzel egy nagy pofont,ahogy Virág elvtárs mondta:nem szívesen lennék most a helyükben.Akár arról is beszámolhattak volna,hogy a körzeti megbízott ma is,mint minden nap pontosan érkezett szolgálati helyére,és nagy lendülettel vetette bele magát a munkába.Nem szeretnék az 50-es évekbe "időutazni"de sajnos látok egy ilyen irányú tendenciát ezekben a sajtóközleményekben.Az igazi rendőrségi híreket én továbbra is várom.Nem az a célom,hogy a rendőrök áldozatkész munkáját bíráljam,hanem az hogy ilyen se füle,se farka közlemények ne szülessenek,mert meggyőződésem,hogy csak ártanak.
süti beállítások módosítása