Érkezett bicskei címemre száz 100 kanadai dollár 2 db ötvenes címletben Kanadából, Ontario államból, Guelph városából Judit és József címéről az enyémre: "BICSKE, HUNGARY - EUROPE". Kanadában élő olvasóink ugyanis találkoztak a Bicskei Szó Nyulas Anti betyár helyzetéről szóló közlésével, amire Egger Noémi, Anti segítője hívta fel a figyelmet a Facebook-on.  

 

„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.” 

Példabeszédek Könyve 19:17

 

Judit és József tehát valójában ezt a pénzt "Nyulas" Antinak küldték, s azért az én címemre, mert hajdani kistószegiként bízunk egymásban. 

csövi.jpg

Az a feladatom a pénzzel, hogy váltsam be forintra (megtörtént az OTP-ben, 20. 825 Ft lett belőle). 

Gyalog Péter az első cikk, Egger Noémi segélykérésének elolvasása után saját számlájára  tüzelőt, élelmet, szeretetcsomagot vitt Antinak. Gyalog Péter (különben) a Zeke Brass Band szárnykürtöse, a(z angol) futball kedvelője, a tetejébe Szarka  Zsolt bárpincér és pszichológus mindkettőnk jó barátja - valamint általában igen jókat tudunk nevetni.

Egger Noémivel és Gyalog Péterrel a napokban elmegyünk Antihoz, ők már voltak!, én most megyek először. Viszünk pár dolgot, szalonnát biztos viszek, tojást, hagymát, kenyeret. Ismertetjük vele a jó hírt és felolvassuk neki Jutka és Józsi levelét, melyből egy részlet:

"Hello Anti! Talán emlékszel ránk (...). Segítettél a házunk építésénél a Kistószegen 23 évvel ezelőtt. Nagymamánkat is ismerted, Mészáros Zsófi nénit, pálinkafőzdéjük volt. Hallottuk, hogy mostanában nehezebb a sorod, küldünk egy kis pénzt. Tudjuk, hogy nem sok, de egy rövidebb időre könnyebb lesz az életed és tiszta szívünkből küldjük szeretettel. Reméljük, más is segít majd egy kicsit! (...)" 

józsi&jutka_2.jpg

Körülnézünk Antinál, megtudjuk tőle milyen alapvető dolgok kellenek, aztán okos-ügyesen meghozzuk. 

Az összeget annak tekintem, ami: a hatvankét esztendős Antit  segítő adomány, melyről adományozója elszámolást kifejezetten nem kért tőlem. Az elszámolást viszont természetesen fillérre meg fogja kapni tőlünk a nyilvánosság is, nehogy szó érje a ház elejét. 

Druszám és segítői, Noémi és Péter nevében is köszönöm szépen kedves Judit és Józsi!

Biztosan magatok is látjátok, hogy a Bicskei Szó közlései révén többször is sikerült és ezután is sikerülni fog összefogni az igaz szívűeknek a szegényekért.

Igen, tudom, látom, hogy mindenki küzd a túlélésért, de azért éhezni és fázni talán ne hagyjuk egymást. És nem kötelező adni. Ez mindig akkor jut eszembe, amikor olyan véleményeket látok, melyben kategorizálják ki érdemli meg a segítséget és ki nem. Ezt mindenki döntse el saját maga. Különben is itt nem az érdem a főszereplő, hanem a rászorultság. Annak adjunk, akinek jó szívvel tudunk adni. Ahogyan Böjte Csaba mondja: A szeretet olyan mint a gyógyszer, nem jutalom. Nem adnak kell adni, aki megérdemli, hanem akinek szüksége van rá." Ennyi.  

Ezzel a küldeménnyel, nekem szóló leveletekkel és bizalmatokkal nekem is nagy örömet szereztetek. 

Vegyük úgy, hogy Úrnak adtátok és adjuk kölcsön - mondhatnánk mosolyogva, ha most az Almádi sarkon futnánk össze a Kistószegen vagy a postahivatalban, ahol manapság is a "Találkozik mindenki mindenkivel" című partik zajlanak egész nap. Köszönjük kedves guelph-i bicskeiek.    

Barátsággal, Izing Antal  

Közben kiderült, hogy pénteken délután kettőkor megyünk Antihoz - Noémi, Peti és jómagam. Örömmel vesszük, ha csatlakoznak hozzánk segíteni akarók. Ide írjatok: bicskeonline@gmail.com Közben Vitai Zoltán is csatlakozott! 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köszönöm,hogy megosztotta velünk ezt a jó hírt!Olyan jó volt olvasni ezt a kedves cikket.
Köszönjük Judit és József :-)

Remélem a képviselők vagy hozzátartozóik (bár ez Bicskén már összemosódott) is olvassák ezt a cikket az 1,2 millióért vásárolt IPAD-ek valamelyikéről és csuklanak...
Gondoljátok a képviselőket érdekli egy ilyen sorsú ember? Semmibe veszik! Akinek kevesebb van, sokkal hamarabb ad, segít másokon, mint aki tehetősebb. Tisztelet a kivételnek! Sajnos még mindig fontosabb a pénz, a hatalom, mint maga az EMBER!
Nagyon szép, és csak így tovább.
Ha már a kormányunk leszarja a fejét a lecsúszott egzisztenciáknak, legalább van valaki akit érdekelnek...
süti beállítások módosítása