Bicskei sakkcsapat a diákolimpián

Címkék: sport sakk

2013.02.11. 19:56

2012. decemberében lezajlott a 12 fordulós fejér megyei gyermeksakk verseny utolsó fordulója. Nagyon izgalmas volt, mert a 8 éves kategóriában két esélyes fiú erősen lekőrözte a mezőnyt, egymással viszont kemény küzdelmet vívtak.

karkó.bálint.jpg

S bár Karkó Bálint (bicskei versenyző) a 11. fordulóban megszerezte a vezetést, a 12. fordulóban még bármi történhetett - volna. Ám Bálint bebizonyította, hogy valóban ő az erősebb, s az előző versenyhez hasonlóan most is a maximum pontszámmal nyert. Örömmel vehette át az őt megillető arany serleget!
Lángi Máté (bicskei versenyző) az idősebb korosztály harmadik helyezettje lett, így ő is serleggel és dicsőséggel térhetett haza!

Kis pihenő után ismét kezdődnek a versenyek!
Az egyéni és csapat sakk diákolimpia selejtezője február 1-én zajlott le Válban.
Az egyéni verseny első két helyezettje jut tovább a megyei versenyre. E két gyermek a 2004-ben született kategóriában Lángi Máté és Karkó Bálint. A szintén bicskei, 2003-ban született Horváth Dániel két hónapja kezdett sakkozni, de 2. helyezettként ő is továbbjutott a megyei versenyre.
A 3 gyermek csapatot alkotva valamint póttagként Dulic Mirko az elmúlt hétvégén, február 9-én Dunaújvárosban mérette meg erejét a megyei sakk diákolimpián. Első táblán Lángi Máté 3,5 pontot, második táblán Karkó Bálint a lehetséges 5 pontot, Horváth Dani a 3. táblán 1,5 pontot szerezve 10 pontot gyűjtött a csapat. A fiúk ezüst érmet szereztek két ponttal elmaradva az arany érmes dunaújvárosi csapattól, de 3,5ponttal megelőzve a 3. helyezett rácalmási csapatot. Igen szép teljesítmény ez a gyerekektől, csak gratulálni tudok a kitartásukért, lelkesedésükért!
Köszönet illeti Báder Leventét, aki a bicskei sakkszakkör vezetője. Levente a szülők támogatásával iskolai versennyel is népszerűsítette e nemes sportot, bevonzva így Danit és még néhány érdeklődő gyermeket, így állhatott fel csapat a diákolimpiára.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása