Érvényes és eredményes népszavazáson a többség elutasította Nagyegyháza településrész önálló településsé válását a Fejér megyei Óbarokon vasárnap - tájékoztatott a Mányi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője.

Majoros Ildikó elmondta, hogy a 366 érvényes szavazatból 272 nem, 94 igen voks volt. Ez azt jelenti, hogy a megjelentek nagy többsége nem támogatta a település kettéválását.

A 670 választásra jogosult polgárból 373 vett részt a népszavazáson, ami 55,5 százalékos részvételi arány. A szavazóurnákban hét érvénytelen voksot találtak.

A jegyző közölte: nem ügydöntő népszavazás volt, csak véleménynyilvánító. A voksolást követően 30 napon belül a képviselő-testület határozatot hoz, ami a belügyminiszterhez kerül, a végső döntést azonban a köztársasági elnök hozza majd meg.

      www.hirado.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Nagyegyháza Óbaroktól való különválását követelő aláírásgyűjtő íven legjobb tudomásunk szerint 301 aláírás volt. Ennek ellenére vasárnap mindössze 94 szavazó kérte a leválást... Kérdés tehát, hogy az aláírók szándéka mennyire lehetett komoly. Valószínű nem annyira, mint az aláírásgyűjtést kezdeményezőké...
süti beállítások módosítása