Városunk ma megtartott ünnepségén tusnádfürdői iskolások ezt a dalt énekelték a maguk gyönyörű hangján a Kakas Óvodában. Az ünneplők könnye kicsordult. A dalban végig Magyarországot énekelték, de legutoljára Erdélyországgá változtatták, amit a végén többször is elénekeltek.  

Erdélyországban, a Déli Hargitánál, az Olt völgyében fekvő gyönyörű Tusnádfürdőn dolgozó tűzoltókkal a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság (BÖT) legénysége kötött barátságot. Ezt követően, 2006. október 23-án Zólya Zoltán és Szántó János polgármesterek aláírták a testvértelepülési szerződést Tusnádfürdő és Bicske között. Ennek a barátságnak talán leglelkesebb bicskei ápolója a 2006. július 15-én történt szörnyű autóbaleset helyszínén vétlenül elhunyt Nagy Margit asszony volt, aki egy bicskei delegáció vezetőjeként hasonló ügyben munkálkodva éppen Délvidékre, Zentára tartott útitársaival. Ez a dal Nagy Margit emlékére is szól a Bicskei Szó oldalán, mert Ő nagyon szerette Tusnádfürdőt, Bicskét, Erdélyországot és Magyarországot.   

Reméljük, az ünnepségen készült "igazi" film is felkerül a webre, hogy közölhessük.  

Izing 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása