No comment

Címkék: fidesz bank adó országgyűlés

2013.06.23. 00:12

szamoljunk_1371939009.jpg_663x485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És ha kiveszed a 100.000 Ft-ot, akkor a kezedben lesz 99.400 Ft.-
Hogy jon ide az EHO?? Egyebkent is az ilyen no komment kommentek huzzak le ezt a blogot, de nagyon... Alairas: egy nemszavazo partokon kivuli.
Legutóbbi No comment tartalmunk bicske.blog.hu/2013/06/04/no_comment_930

EHO pedig így jön ide

Az új adótörvény a kamatjövedelemként meghatározott összeg után állapítja a meg a 6 százalékos EHO fizetési kötelezettséget.

Kamatjövedelemnek minősül az a pénz, amit a bankban lekötött betét után jóváírnak az ügyfél számláján. Eddig erre az összegre 16 százalékos fizetési kötelezettség volt érvényben, s ehhez jött a hat százalékos EHO. Ugyancsak hozzáadódik a hat százalék a nyilvánosan forgalomba hozott és forgalmazott értékpapírokra, például kötvények kamatára, hozamára.

Ugyancsak fizetni kell a hat százalékos EHO-t a nyilvánosan forgalomba hozott és forgalmazott befektetési értékpapír, például befektetési jegy kamatára, hozamára, visszaváltásából, átruházásából származó jövedelemre. Vonatkozik a jogszabály a biztosítói kifizetésekre, a befizetett díjat meghaladó összegre, kivéve az adómentes és más címen adóköteles jövedelmeket. Ugyanez vonatkozik a nyilvánosan forgalomba hozott és forgalmazott értékpapír, kollektív befektetési értékpapír beváltásakor, visszaváltásakor, átruházásakor elért jövedelemre.

Ugyanakkor az osztalék kivételével (ami adóköteles) eddig adómentes hozamot biztosító nyugdíj-előtakarékossági számlán elért jövedelmeket is sújtja ez a teher.
süti beállítások módosítása