Elhunyt Téglás István

Címkék: gyász

2013.07.19. 10:08

Hetvenöt éves korában, 2013. július 10-én elhunyt Téglás István pedagógus. A szegény családból származó Téglás István általános iskolai tanulmányait szülővárosában, Székesfehérváron végezte, majd a 320-as Ipari Iskolában villanyszerelő szakmát szerzett. Ezt követően a VIDEOTON gyárban dolgozott, miközben a munka mellett 1960-ban kitűnő eredménnyel leérettségizett a Dolgozók Általános Gimnáziumában. Később beiratkozott a Pécsi Tanárképző Főiskola magyar-történelem szakára, és 1965-ben tanári diplomát szerzett.
Széles érdeklődésű ember volt, sokat olvasott, érdekelték a világ dolgai, így filozófiát is tanult a Politikai Főiskolán.
Pedagógusi pályáját a Váli Általános Iskolában kezdte, ahonnan 1963-ban Bicskére helyezték úttörőtitkárnak. Azóta Bicskén élt.
Az 1970-es évektől a bicskei I. sz. Általános Iskola volt a második otthona, ahol magyar nyelv és irodalmat, valamint történelmet tanított, de egy időben az igazgató helyettesi feladatokat is ellátta.
1994-98-ig megyei önkormányzati képviselőként az Oktatási Bizottságban dolgozott.
1998-2002 között a Bicskei Önkormányzatnál a Magyar Szocialista Párt képviselőjeként az Oktatási Bizottságban vállalt feladatokat, de az Ügyrendi Bizottság elnökeként is tevékenykedett.
Munkája során többször részesült állami kitüntetésekben.
1965-ben nősült, 48 évig élt boldog házasságban. Egy lánya és egy fiú unokája van.
Becsületes, igazságszerető ember volt, munkáját mindig maradéktalanul, pontosan végezte. Mindenki szerette.
Mély fájdalommal búcsúznak tőle családtagjai, barátai, kollégái és tisztelői, valamint egykori tanítványai.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem történelmet oktatott.. Mindig jó voltam töriből, mert megszerettem.
Köszönöm, Pista bácsi!
Isten vele..
süti beállítások módosítása