Alkotói büszkék voltak a Bicskedély Bicske Day Sárkányára a Sziget Fesztiválköztársaság 2013 területén. Kilenc vajdás és két tanár sátorozott mellette a Szigeten végig, a diákok és tanárok az angol nyelven válaszoltak több ezer érdeklődő kérdésére. A nagy mennyiségű installáció közül Mennydörgőt bizony beválasztották a 7 azaz hét darab legjobb közé!  

 

Vigyikán Attila Sziget-tévéinterjúban már elhangzott mondata szerint ez az alkotás hordozza környezetvédelmi üzenetét, az újrahasznosítás szükségességét, hiszen az egész Föld fölé ennél sokkal félelmetesebb sárkányként magasodik a kezeletlen hulladéktömeg.    

A Sziget közepén, a térképen 19-es számmal jelölt helyen kapott helyet a bicskei civil erők alkotása. Ide jött művét meglátogatni Homonyik András is, aki a sárkány vasvázát alkotta meg. 

szigetterkep_nagy.jpg

.  


Nagyon sokan azt mondták, hogy az idei Sziget egyik legnagyobb látványszenzációja volt, rengetegen sátraztak a védelmében, igazodási, tájékozódási és találkozási pont volt - mondta el lapunknak Vigyikánné Horák Andrea tanárnő.  

- Abszolút középen voltunk, nagyon jó helyen, a 19-es pontnál. 

- Ott aludtatok a közelében?

- Igen, a sárkány farkánál. Vigyáztunk rá nagyon. 

- Hány éjjelen?

- Másodikától tizenkettedéig. 

- Sokan kérdeztek róla?

- Nagyon.

- Bicskéről is? 

- Persze.

- Gondolom, pár száz fotó készült róla....

- Kilencvenöt százalékban angolul beszéltek a diákjaink. Egész nap számoltuk, főidőben óránként 5-600 ember jött a sárkányhoz. Minden második ember csinált képet, több ezer fotó van róla szerte a világban.
Éjjel meg aztán még többen voltak, mert füstölt, villogott.

- A füstöt hogy csinálta?

- Füstgépet szereltek bele. 

- Tizenketten voltunk kinn mellette,
megépítették a diákok, ez volt a fejlesztés.

- És hogyan villogott? 

- Volt egy kapcsolópultunk...egész éjjel villogott, négyféle sebességre lehetett állítani.

- Mennyi tanár volt mennyi diák?

- Kilenc diák és két tanár és nagyon jó csapat voltunk, jól éreztük magunkat. Ki tudott jönni Homonyik András úr is, aki a sárkány vázát csinálta, mert egy napra ő is kapott a Szigettől jegyet. Sokan hűsöltek a sárkány árnyékában, az egy nagyon jellegzetes kép. A sárkány tövében mindig volt árnyék

hűsölés.jpg

- Azt hallottam győzött is tömérdek versenytárs fölé magasodva a bicskei mű...

- Hét installáció nyert egyébként. Ez nagy büszkeség, hogy bekerültünk. Nagy öröm, hogy egészségben kibírta végig a gyűrődést, mert nagyon komoly igénybevétel volt. 

- Egy táblát is csináltatok eléje....

- Igen, ezt: 

bicske tábla sziget.jpg

  Hirdette Bicskét, a Vajdát, de itt már nagyon megviselt, mert a vihar után készült a fotó. 

- Látom, "interaktív", közcélú....

- Hagytak üzeneteket rajta, összefirkálták, de mindenki olvasta. És ha nézed a képet, akkor jól látod a sátorsűrűséget. Lakópark lettünk. Fotók tekintetében nagyon kedvelt téma volt párok esetén a "csók a füstölgő sárkány szájában". 

- Hol van most Mennydörgő és mi lesz vele?

- A diákokkal megbeszéltük, hogy biztosan csinálunk valami újat is, hogy újra megmutathassuk Bicskét és a Vajdát a világnak.

- Úgy legyen.

- A gimi kis udvarában van.  

- Átmegy házőrzőbe?

- Ott lesz felállítva nemsokára. 

Izing 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Engem is lenyugozott. Lefenykepeztem nappal is (sajnos, mobil volt csak nalam, igy ejjel nem tudtam). Dobbenetes munka lehetett megcsinalni, de megerte. Csak gratulalni tudok hozza!
süti beállítások módosítása