Az alábbi információkat adta a MÁV-START Zrt. a Bicske Szó alábbi kérdésére: 

"A www.bicske.blog.hu helyi híroldal szerkesztőjeként kérem szíves segítségüket. Bicske alsó vasúti megállóhelyen egy mobil vasúti pénztárt állítottak fel (ami ugyan lépcsőzete miatt a mozgáskorlátozottak számára nehezen megközelíthető, de nyilván a MÁV munkatársai segítenek, ha kell.).
Érdeklődöm, meddig marad ez az új jegypénztár Bicskén, mit tervez a vasút a régi épülettel? Marad? Felújítják a régit? Lebontják a "bakterházat"? Teljesen újat építenek helyette? Mikorra, mekkora költséggel tervezik ennek elkészítését."

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság válasza: 

Bicske alsó megállóhelyen jelenleg, ahogyan Ön is fogalmazott egy mobil vasúti pénztár, úgynevezett konténerpénztár áll az utasok rendelkezésére. A megállóhely épületében korábban működő pénztár több technológia szempont miatt már nem felelt meg a működési feltételeknek, emiatt került konténerpénztár felállítására. Ezek a pénztárak megfelelnek a hatályos rendelkezéseknek és teljesítik a működési feltételeket, így a vasúttársaság több helyszínen is használja őket. Van olyan helyszín, ahol állandó jelleggel működnek, de előfordul, hogy egy-egy rendezvényre, például a Sziget Fesztiválra kerülnek üzembe helyezésre. A konténerpénztár nyitva tartása Bicske alsó megállóhely esetében is az utasforgalomhoz igazodik, reggel 6:15-től, 17:55-ig áll az érdeklődők rendelkezésére, és ugyanazok a jegytípusok és bérletek válthatóak meg itt, mint a korábbi pénztárban. A mozgáskorlátozott utasainknak nagyon szívesen segítenek a helyszínen a kollégák a vásárlásban, illetve a számukra is lehetőséget nyújt menetjegyvásárlásra az elektronikus jegyértékesítés, amely által otthon is kinyomtathatóak a vasúti jegyek, vagy a vonatok fedélzetén a telefonokon is bemutathatóak a jegyek QR-kódjai. A pénztár áthelyezése ebben az esetben hosszú távra szól, a régi épület felújítását a MÁV Zrt. a közeljövőben egyelőre nem tervezi. Bicske alsó megállóhelyen az új felvételi épület építésére a Biatorbágy-Tata vonalfelújítás EU projekt keretében kerülhet sor, amely lehetőséget adhat majd a pénztár épületen belüli ismételt elhelyezésére - zárul a bicskei utasoknak szóló tájékoztatás.

ia 



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása