drogkezekfel.jpg

Gyerekeknek árulták a kábító hatású anyagot, elfogták őket. A három gyanúsított közül kettő előzetes letartóztatásban van, a harmadik házi őrizetben.

A Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat egy bicskei család ellen. Anyát, fiát, illetve egy rokonukat a bicskei nyomozók azzal gyanúsítják, hogy hónapokon keresztül árultak kábító hatású anyagokat több, mint egy tucat gyermek és fiatalkorú tinédzsernek.

drog2.jpg

A bicskei rendőrökhöz több jelzés érkezett arról, hogy fiatalok „Pot pouri” nevű kábító hatású anyagokat fogyasztanak, amiket egy bicskei családtól szereznek be.
A bejelentéseket követően a nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, melynek során megállapították, hogy a család Bicskén, illetve annak környékén – Tinnyén, Etyeken, Zsámbékon és Csákváron – is terjeszt drogot. A zöld növényi törmelékeket többségében gyerekeknek árulták, akik cigarettapapírba sodorva szívták azt el. Volt arra is példa, hogy a tinédzserek ettől rosszul lettek, és orvosi ellátásra szorultak.
A beszerzett információk alapján a család postai úton szerezte be ezeket az anyagokat, amiket tovább értékesítve, ezzel naponta kb. 60 – 100 ezer forint közötti összegeket keresett.

imag0644.jpg

A bicskei nyomozók a családtagokat egyszerre fogták el 2013. október 11-én délután. Mindegyikük lakásán házkutatást tartottak, melynek során különböző növényi törmelékeket, cigarettapapírt, simítózáras műanyag tasakokat, pipákat, mobiltelefonokat és több százezer forintot foglaltak le.

Az ügyben vegyészszakértőt rendeltek ki. Az előzetes szakvélemények alapján a családnál talált növényi törmelékek új pszichoaktív anyagnak minősülnek.

V. Sándorné 53 éves, fia V. Attila 28 éves és rokonuk V. István 41 éves bicskei lakosokat előállításukat követően a Bicskei Rendőrkapitányságon új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Ezt követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.
Bírósági meghallgatásukra 2013. október 13-án került sor, melynek során a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte anya és fia előzetes letartóztatását, míg rokonukat házi őrizetbe helyezte - adta hírül az FM RFK.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt volt az ideje, kb. 2 éve csinálták, az így szerzett pénzből bővítették és újították fel a házukat, vettek berendezést és autókat..
@Mental Militia: Ha tudtál róla miért nem léptél? Nem gondolod hogy jelezni kellett volna?
könyörgök, ezen ne veszünk össze. helyükön vannak. annyi azért egészen biztos, hogy a nyomozóknak nem elég egyszerűen meghallani, megtudni, hogy milyen üzelmek folynak - hanem annyi dokumentumot, bizonyítékot, vallomást kell begyűjteniük "rájuk dolgozva", amitől vádképessé válik az ügy. ez nem a starsky és hutch piros sportkocsival, hanem a nagy magyar valóság.
Toncsi, ezt nem lehet azzal elintézni hogy "ne vesszünk össze ...". Ezek a tetük nem egy zacskó Fruttit loptak a sarki boltból, hanem GYEREKEKET, családokat tettek tönkre egészségileg, mentálisan és anyagilag is.
@vatuveat: alapvető félreértéseden alapul engem úgy beállítanod, mint aki védi őket egy századmásodpercig is. hogy a drogterjesztés gyerekek körében sokkal súlyosabb bűncselekmény, mint egy zacsek Fruttit lopni... eddig azért én is eljutottam. de semmi baj, valószínűleg indulatból beszélsz, ami egy ennyire felháborító esetben érthető. de a tisztánlátás kedvéért szeretném rögzíteni: amikor azt írtam, hogy ezen ne vesszünk össze, csak és kizárólag arra vonatkozott, hogy ne kérd számon olvasótársadtól, hogy ő vajon tett-e lépést lekapcsolásuk érdekében, ha tudott róla - hiszen nem kizárható még az sem, hogy éppen ő volt az, aki minden tőle telhetőt megtett. csupán arra akartam célozni a "ne vesszünk össze" kifejezéssel, hogy ne egymás ellen forduljunk, hanem inkább fogjunk össze, s ha tudunk ezzel kapcsolatban bármit, azt ne tartsuk vissza, hanem tudassuk a nyomozókkal, hogy még teljesebb anyag kerüljön az ügyészség és a bíróság elé. Egyről beszélünk! Legjobbakat.
@I.A.: ... megnyugtattál, bár távol álljon tőlem hogy szimpatizánsnak állítsalak be velük kapcsolatban. Valószínűleg tényleg az indulat fogalmazta meg bennem a kérdéseket. Elnézést ha valakit megbántottam vagy igaztalanul kértem volna számon bármit is ...
Az nem leközölhető, h vajon lesz-e vagyonelkobzás? Valamint az, h a letartóztatottak a drogkereskedelem útján szerzett pénzből kétszeresére bővített ingatlanjával és ebből a pénzből szerzett autóival mi lesz? Ill. h ezen ingatlanbővítésre kértek és kaptak-e engedélyt? S az, h a péróban már megvan az utódja a dílereknek? Bár ezek már párhuzamosan is "működtek"..csak mivel a szabadlábon lévők albán tolmácsok, hadd csinálják..?
Bejelentések ez ügyben (is) megtéve..régen.
süti beállítások módosítása