Tessely Zoltánnak zárt ülésen megszavaztak három millió forint jutalmat. Ezt Bicske Csabdin élő polgármestere szétosztotta a szegények között egy teremben. Tartott nekik egy kis önfényező beszédet, az is benne volt tartalmilag, hogy nem szép dolog kérkedni. A Bicskei TV nézői számára kiderült: Tessely Zoltán egyszerűen lemondott erről a pénzéről a bicskei szegények javára.

Miközben dehogy ő mondott le a három millió forintról... Nem ő, hanem a nagyfőnökük - egyes vélekedések szerint egyértelműen kampánycélból -, az összes fideszes polgármestert, helyi politikust letiltotta arról, hogy prémiumot vegyenek fel. Mert bizony a lecsövesedett országban milliókat osztogatni a felelősöknek, finoman szólva is politikai kockázatot hordoz.  

Avagy ha mégis átveszik a jutalmat, akkor adózás utáni összegét azonnal karitatív célra kell átadniuk. Valószínűleg ezt választották a legtöbben, mert ezt kellett választaniuk, s mert a látszat szolgálatában  ez a legjobb. 

Helyes döntés a letiltás.

Nemcsak prémiumra kellene vonatkoztatni, hanem azokra a súlyos milliókra is, amikbe kerülnek ők nekünk havonta. Olyanok ők, mintha minden hónapban prémiumot kapnának... Arra kellene igazán némi kis stop...  

Hozzátesszük: Bicske városnak ezt a formailag jutalomnak öltöztetett pénzét vélekedésünk szerint ügyesen kampánycélra csatornázták be. De legalább a szegényekhez jutott.... Jó helyre. 

Azt a tény, hogy ezt a prémiumot Tessely Zoltán nem adhatja, hanem adnia kell, mert arról le van tiltva minden fideszes polgármester, hogy saját zsebébe dugja - Tessely Zoltán tengermélyen elhallgatta.

Arról pedig ne indítsunk szavazást, mit tett volna a három millióval, ha valóban ő dönthet önszántából a zárt ülésen megszavazott millióiról...

Formailag kapta meg, adózott belőle és 2,48 millió mehetett több mint negyven bicskei szegénynek.   

A kamerába nem mondta el, hogy vezetői utasításból adja - pedig egyenes, őszinte, tiszta beszéddel tartozna nekünk, kenyéradó gazdáinak. Javasoljuk, hogy az ún. Bicskei Újságban adjon ki egy tisztázó erejű közleményt. 

Sajnos a Fejér Megyei Hírlap tudósítása sem említi a miniszterelnök szigorúan a tárgyhoz tartozó - országos sajtóban már több helyen megjelent egyértelmű utasítását.   

Beszéljen igazat legalább a megválasztott, a színtiszta igazat mondja el, mert bizony az elhallgatás is hazugság, egész pontosan: lappangó hazugság.    

Nagyon jó, hogy jutott kis pénzmag és némi alapvető élelmiszer a szegénységben élőknek karácsony előtt. Egyikük azt mondta: kacsát vesz és megeszik. A diplomás, tíz hónapja munkanélküli pedig kifejezte: a villanyszámlára költi.      

De mégsem kellett volna őket megalázni az adományosztáskor forgatással, összehívással. Hanem tisztességes  módon, "színház" nélkül is átadhatta volna Tessely azt, ami nem is volt sohasem az övé, hiszen a miniszterelnöki utasítás szerint vagy nem veszik föl, vagy ha igen, adomány kell legyen belőle.

Miközben hallgattam, arra gondoltam, ezt a port az az ember hintené a mi szemünkbe, aki Bicskéről egy bentlakásos otthon idős-beteg ápoltjait, gondozottjait szórta szét az országban. Megszüntette a bentlakásos ellátást itt Bicskén, ami hiányt és nagy nehézséget jelent, miközben évi fenntartása alig került volna többe néhány így-úgy-amúgy összetört városi autónál.... Vagy a "kabinettitkárságnál".     

Diszkréten, a szociális szakma szabályai szerint, szép csöndben kellett volna mindezt intézni. Ahogyan megtette ezt szinte minden karácsonyi ünnep előtt Bicske költségvetéséből minden korábbi településvezető, a tanácselnököket is beleértve.  Mélyen hallgatva a szegények kilétéről, akiket nem akkor láttak életükben először. Most kampányközönségül használta őket egy kis szerepléshez, amit majd város is láthat összes általunk vélelmezett hamisságával.

És a szegények nem voltak, ma sincsenek abban a helyzetben, hogy ezt az eljárást visszautasítsák és kikérjék maguknak.  Kihasználta őket vagyis kimutathatóan nem volt önzetlen "Igazi összefogás" címet viselő attrakció.  

És bizony nem egy de facto közéleti szervezetet, nem is képviselőket, hanem a város szociális intézményeit kellett volna elosztásra, adományozásra kérni. Százezerszer többet tudnak ők a piramis legalsó rekeszébe tartozó bicskei tömegről, mint a felkért szervezet és a képviselők együttvéve. Rengeteg nehezen vagy sehogy sem megoldható problémával szembesülnek nap mint nap, amit jobbára felületileg tudnak kezelni. Ezért lett volna számukra hálásabb feladat a diszkrét adományosztás.  

„Ami­kor Jé­zus le­ült a temp­lo­mi per­sellyel szem­ben, néz­te, ho­gyan dob­ja a pénzt a so­ka­ság a per­sely­be. Sok gaz­dag so­kat do­bott be­le, egy sze­gény öz­vegy­asszony pe­dig oda­men­ve be­le­do­bott két fil­lért, az­az egy kraj­cárt. Jé­zus oda­hív­ta ta­nít­vá­nya­it, és ezt mond­ta ne­kik: »Bi­zony, mon­dom nék­tek, hogy ez a sze­gény öz­vegy­asszony min­den­ki­nél töb­bet do­bott a per­sely­be. Mert mind­annyi­an fö­lös­le­gük­bõl dob­tak, õ azon­ban sze­gény­sé­gé­bõl mind­azt be­le­dob­ta, ami­je csak volt, az egész va­gyo­nát.«” (Mk 12,41–44)    

Ezt az evangéliumi részt, ezt az Igét ajánljuk elmélkedésre Tessely Zoltánnak, mint lelkes olvasónknak. Ő se nem a gazdag, se nem a szegény adakozó. Őt a kettő közül azért nem lehet igazán egyikhez sem hasonlítani, mert valójában nem a sajátját adta és nem is jószántából tette, hanem utasításra. Valójában nem adhatta, ami csak papíron lehetett az övé. Habitusa alapján valószínűsíthető, hogy álmában sem merne ellentmondani a pártelnöknek. Meg aztán ez a fel nem vehető jutalom mindössze kb. kéthavi jussa abban a két állásban, amiből az egyik - persze, nem a bicskei - majdnem mindennél fontosabb neki. Nem a szegény, nem a gazdag esete az övé, de inkább a gazdagé. De a "sok gazdag" itt e példában azért különb mégis, mert valóban mindannyi a sajátját adja. Bicskei esetünkben az elöljáró a nevét adja, Bicske pedig az anyagiakat biztosítja.    

Az lenne igaz és szép, ha a valóban fölvehető saját pénzéből is adna legalább ennyit. Igazán saját zsebéből. Szereplés nélkül.       

Mindezt véleményükben azért közöljük, hogy az ebben a kérdésben hiányosan tájékoztatott bicskei olvasóknak felhívjuk a figyelmét a valódi háttérre. 

 

ia       

      

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gondolom,hogy Bicskén nincs olyan ember, aki egyenes embernek gondolná a Csabdi lakosú, Bicskén állomásozó polgármestert!
Mindenki tudja róla,hogy egy arrogáns,beképzelt ember,aki nagyon szeret felfelé nyalni!Ő a polgármesterséget csak egy ugró deszkának tekinti,az ő álma / mint Kövér Lászlónak, alias plüssmackó álma, a magánhadsereg / egy magas beosztás, a nagyvezír hátsó fertálya mellett!A mi polgármesterünket a mi kis városunk sorsa egyáltalán nem érdekli,nem törődik semmivel,csak a sógor,kóma,jó barát elvvel,mint a nagy vízere.Lemásolja ,csak kicsiben.Azért én mint egy egyszerű állampolgár, nagyon kíváncsi lennék /gondolom elég sokan még rajtam kívül/,hogy hova,mire lettek a nagy pénzek fordítva!Ezt csak azért érdekelne,mert a templom felújításán kívül,más beruházás nincs a városunkban!Szégyen és gyalázat pl. a járdák,úttestek,kis állomás,nagy állomás állapota és még sok mindené!Szántó János volt polgármester sem volt semmi,volt elég sok stiklije,de ő legalább felmutatott valamit, /pl.uszoda építése,utak,járdák rendbetétele,igaz Bicskén található összes fát kivágatta/, a város kezdett valahogy kinézni!Erre jött a jelenlegi polgármester,és még a jót is elrontotta!Tudom,hogy van a városunkban olyan ember aki most anyázni fog, és foggal,körömmel védeni fogja a Csabdi lakosú,bicskei polgármesterünket,ámbár ő is tudja tudat alatt,hogy nincs igaza,de az elvakult imádata ,vakká és tudatlanná teszi !A cikkből is kiderült,hogy a polgármester szerepet játszott a nagy adományozásával!Jónak akarta magát mutatni,de egy kicsit félre sikerült a szerepe!Ennyi,semmi több!
semmi baj van már helyette hasonlo felfogású vezetőjelölt...és mint mindig Becske csodásan érzékeny,segitőkész,felelősen gondolkodó ejrópai lakossága boldogan fogja megszavazni......miközben csak és kizárólag a cimbiség számit semmilyen ész,teljesitmény stb még véletlen sem..igy esik meg hogy az alig iskolázott még vezetőcske furikázik a mai napig és a csoda möszöpös fityeszes segitséggel jut némi házi felujitáshoz barkácshoz ami után még véletlenül sincs benne annyi hogy segitsen a gyengén..oly undormány pókháló ez hogy csuda
süti beállítások módosítása