Tessely Zoltán polgármester által duplájára emelt építményadó sárga csekkjeit a napokban kézbesíti a posta Bicske lakóinak. Tessely Zoltán nem bicskei, ezért a mi városunknak ő építményadó címén semmit sem fizet. 

Nagyszerű dolog, óriási fejlődés, hogy idén már nem ajánlva küldeti ki a megduplázott építményadót - sokkal drágábban -, hanem egyszerű levélként. Rájött, hogy kisebb postaköltséggel olcsóbb, mert így több marad meg a városnak abból a kb. 14 ezer forintból, amit például egy két-két és félszobás 60-70 négyzetméteres ház vagy lakás gazdája kénytelen megfizetni... Gratulálunk!   

Lehet, hogy a következő lépés már az önállóan megoldott kézbesítés lesz? 

Az pedig végképp ne zavarjon senkit, hogy ezek a bicskei házak is adózott jövedelemből épültek, adásvételi avagy örökösödési illetéket fizettek értük gazdái - százezres nagyságrendeket.  Az se zavarjon senkit a duplázásban, hogy ötven-százmilliós be nem fizetett építményadó lóg a levegőben Bicskén hosszú évek óta.  Akik fizetnek, mindenki helyett fizetnek. Többek között ez vezethette a Tessely-féle bicskei építményadó-duplázást is.  

 

ia   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekünk ajánlottan jött
Tessely eljátszotta a kisded játékát velünk!A kis városunk gazda nélkül van,ő ezért a kis városért semmit nem tett,tesz!Ő csak építgette,építgeti a karrierjét,de valahogy sehova nem kell.Én személy szerint ezen nem csodálkozom!
Végig kell menni Bicskén,utcáról,utcára és
akkor láthatjuk,hogy négy éve semmi nem történt itt ebben a gazdátlan városban.Ne menjünk nagyon messzire,csak nézzük meg a Nagy Károly utcát /járda,út /,a Nagy Károly téri sorházak előtti utat!A Nagy Károly téri sorházak előtti útról,ha esik az eső nem lehet a piacot rendesen megközelíteni,mert olyan nagy víztócsák állnak az út végén,hogy nyugodtan gondolázhatnánk benne.Nyáron,száraz időben a sorházakban nem lehet ablakot nyitni,mert olyan por van,hogy az elviselhetetlen.Pedig a polgármester megígérte az itt lakóknak,hogy gondoskodni fog az út rendbehozataláról.De,hát szegény polgármester öregszik, és az emlékezete nem a régi!A kis állomás,ahol rengeteg ember száll vonatra,elhanyagolt,télen ,nyáron!Voltak az idén igen csúnya ónos esős napok,amik enyhén szólva,hátborzongatóak voltak,mindazoknak,akik leszálltak,vagy felszálltak a vonatra.Nem volt a vonat megálló felhomokozva,tiszta jégpálya volt,az emberek attól féltek,hogy a vonat alá csúsznak.Egymást támogatták,estek,keltek!De ez szó szerint így volt!A mi kis városunkba nagyon sokan jönnek a környező falvakból,az orvosi rendelőbe,a piacra,és a környéken lévő üzletekbe,bankokba,és bizony elég sokuknak el kellene mennie WC-re,de nem tudnak elmenni,mert ebben a városban nincs egy nyilvános illemhely!Akinek el kell mennie a WC-re, az rohan az orvosi rendelőbe,mert máshova nem tud elmenni!Szégyen és gyalázat!Úgy halottam,hogy ezt a problémát, már elég sokan említették a polgármesternek,de hát az a füle botját sem mozgatja!Mondom én,hogy öregszik és az emlékezete nem a régi!Bicskére egy olyan polgármester és képviselő kellene,aki bicskei, és a szívén viseli a kis városunk minden gondját,bánatát!No és persze,nem vinné a hivatalába a család tagjait,barátok gyermekeit,jó ismerőseit /mondjuk,hogy pl.nem engedné,hogy ötször összetörjék a hivatal autóját,hogy egy öt percnyi útra kocsival menjenek stb/, sógort,komát,jó barátot!Egy igaz szívű ember kéne ide a város élére,akihez nyugodtan fordulhatnak az emberek a saját kis problémájukkal,vagy a város gondjaival,vagy javaslataikkal!Egy olyan ember,kellene a város élére,vagy képviselőnek /nem az önkormányzati képviselőre gondolok /,aki nem alsóbb rendű alattvalóként tekint a lakosságra,hanem egyenrangúként.Lázár János mondta,hogy mindenki annyit ér,amennyije van.A mi polgármesterünk ezt szó szerint vette, és úgyis kezel bennünket!Tudom,hogy ez az írásom,ha megjelenik,a polgármester öt perc múlva már tudomást szerez róla,de túlságosan nem érdekel a véleménye,mert ő előttem és azt hiszem sok ember előtt eljátszotta már a kis játékát!!Azt viszont el kell mondanom,hogy két évnyi levelezés után,utcai tanácskozások után, segített abban,hogy a Nagy Károly utcát sok év után, újból zsák utcának nyilvánították!Ezt itt most megköszönöm neki,de sajnos más jót nem tudok elmondani a tevékenységéről!
Lehet, hogy hülye vagyok, de én nem vettem észre, hogy duplája lenne az építményadó... miben nyilvánult meg?

nyilvános wc: azt hiszem nem tudok más olyan várost, ahol lenne... de ha mondjuk valahova próbálnának felhúzni egyet,biztos lenne rengeteg ellenzője... kinek az "ablaka alá kerüljön?" "csövesek beköltözése", wc-s néni alkalmazása, stb... így példul, ha valaki szükség érzi az, igen mehet a rendelőbe, művházba vagy egy presszóba... találékonyság...
@brety21: Tisztelt Hölgyem, ha nincs mondanivalója nem kell feltétlenül hozzászólnia ... (ehhez sem).
@sárgarigófészek: Jé, lemaradtam valamiről? Nem is tudtam, hogy már más a blogadmin, aki megszabja, ki szólhat hozzá és ki nem.
Egyébként pedig a "tisztelt hölgynek" volt mondanivalója, azt írta le.
@Krisztina Konrád: Így ismeretlenül is nagyobb összeget tennék rá,hogy fidesz hívő vagy.Ha valami a duplájába kerül,az abban nyilvánul meg,hogy kétszer annyit fizetünk érte,mint azelőtt.Tudod volt egy párt,amely azzal kampányolt,hogy ne legyen ingatlanadó,még népszavazásra is bocsátotta a kérdést.Miután megnyerték a választást,ennek a pártnak tagja,Bicske polgármestere, ígérete ellenére,megkétszerezte az építményadót.Ugyanezt eljátszották a tandíjjal is.Gyanítom,Te ebből sem érzékeltél semmit.Én bízom benne,hogy az emberek többsége észreveszi,hogy ki hazudott és szavazatával ezt a cinikus,hazug,kontár társaságot eltünteti a közéletből.
@szattyan: mondandód javával teljesen egyetértek, de azt gondolom, hogy esetünkben, amikor valaki anyakönyvezett nevével vállalja véleményét és kérdéseit - egyáltalán nem kellene belemennünk ebbe a fidesz/nem fidesz vagy netán mszp/nem mszp című játékba, mert ez a fajta megosztás csakis az ún. politikai "elit" alattomos műve, közös érdekük volt mindig is megosztottságunk. Lehet, hogy ő egyszerűen nem kísérte figyelemmel a Tessely-féle építményadó-duplázást. De legalább rákérdez. Első mondat után kezdődő tételes válaszod köszönöm.
@I.A.: Egy blog tulajdonosnak ez a dolga,hogy a pártatlanság,tárgyilagosság elvei alapján kiigazítsa az "elvetemült"kommentelőt.Ez így rendben is van.Egy blog olvasónak meg engedtessék meg,hogy szubjektív,akár pártos véleménye legyen.Szerintem ez is rendben van.Ugyanakkor én már nem kívánom megérteni,mérlegelni,hogy valaki tudatlanságból,tájékozatlanságból,naivságból,vagy bármilyen okból ír ostobaságot.Addig mérlegeltünk,meg toleráltunk,hogy a hülyeség állami rangra emelkedett.Itt következmények nélkül lehet hazudozni,közvagyonból százmilliókat ellopni,általánossá vált a hozzánemértés,a tudatlanság,a történelemhamisítás.Egyébként annak örülök,hogy a mondandóm javával egyetértesz. Szabó László,alias szattyán voltam,aki szintén vállalja a véleményét.
szattyan: úgy gondolom, hogy ez nem pártállás kérdés... én x éve fizetek ingatlan adót, vagy építmény adót, vagy nevezzük bárminek... én ez alatt az idő alatt nem vettem észre hogy duplája lenne. nem tudom,hogy hogyan számoljam másként... biztos tudatlan vagyok. nem tudom, mutassak csekkeket?
I.A.: köszönöm írásod! én a nevem pontosan azért vállaltam, mert úgy gondolom, hogy, amit írok, más számára se nem sértő, se nem, bántó, s a szándék is távol áll tőlem minden esetben.
@sárgarigófészek: Ugye kedves sárgarigófészek nem tetszik az oldalról kitiltani?Én is szeretem a madarakat és óvom a fészküket!
Kedves Krisztina Konrád!A mi polgármesterünk nagyon lelkesen emelgeti az építményadót,szépen fokozatosan.Csak azt felejti el ,hogy az emberek annyi,de annyi adót fizetnek,hogy még 200 forint emelést is megéreznek.Bicske városban azért elég szépen folynak be különböző adók,de sajnos nem tudjuk mi a lakosság,hogy a befizetett különböző adók mire vannak fordítva,mire fordítja a város vezetősége!A fidesz hatalomra kerülése előtt Szántó János "az elvetemült,gonosz,aljas baloldalnak" tagja,,volt a polgármester.Neki is megvoltak a saját kis játékai,üzletei,de a város is kezdett fejlődni.Az utakat elkezdte rendbe tenni,a tanuszoda elkezdett épülni stb.Igaz,hogy nem szerette a fákat,ahol lehetett mindenűt kivágatta,de kezdtünk valahogy kinézni.A volt Bicske újságban mindig nyomon lehetett követni a pénzügyi kiadásokat,terveket.A jelenlegi polgármesterünk akire sokan adták a voksukat, mert fűt,fát,rengeteg szépet és jót ígért,semmit nem tesz a kis városunkért.A katolikus templomon,/amelyet kívülről tataroztak/és a jelenleg felújítás alatt lévő Kossuth Lajos utcai épületrészen kívül nem nagyon tud mást felmutatni.A Kossuth Lajos utcának leaszfaltozásáról ne beszéljünk,mert az nem a polgármesterünk jó szívén múlott.Azért én mint a város lakosa,aki rendesen fizeti a rá kiszabott "rabszolga adókat"igenis lenne jogom felvilágosítást kérni a polgármester úrtól,hogy mire mennek el a pénzek amelyek a hivatal kasszájába befolynak.Sajnos ez amit leírtam is hozzá tartozik az építményadó emeléshez,mert tudnunk kéne,hogy mire fordítja a polgármester úr a befolyt adót,adókat!A sárgarigófészek kedves hozzászólónak/aki azt hiszem egy férfiú /nem fogom soha az engedélyét kérni,hogy mit írok le és mit nem.Ha bicskei lakos akkor tudnia kell,hogy jelenleg "gazdi" nélkül vagyunk,és amit leírtam az előző hozzászólásomban és a mostaniban az mind a tiszta igazság!Én meg mondom őszintén kedves sárgarigófészek hozzászóló,hogy nagyon,nagyot csalódtam a polgármesterünkben,és azt hiszem,sőt tudom,hogy nagyon sokan vannak ugyan így!Meg kell kérdezni az helyi állatorvosokat,hogy hogyan akarta kijátszani őket a polgármester úr az eb adóval kapcsolatban.Azért még,ha fideszes is tetszik lenni sárgarigófészek úr,/hölgy/,nem kell vaknak lenni!Kedves Krisztina Konrád nyugodjon bele,hogy minden évben emelgeti a polgármesterünk az építmény adót!Csak az a fránya pénz,ami befolyik a "kasszába" , az hova tűnhet el?
Tisztelt Szerkesztőség!

Tisztelettel jelentem,hogy Tessely Zoltán polgármester úr a Nagy Károly téri sorházakhoz kiküldött pár kocsi zúzalék követ,hogy az ott lakók társadalmi munkába a nagyon rossz földes úton elterítsék.A lakók örömmel tették,csak egy kicsit csodálkoztak,hogy az önkormányzat helyett ők dolgoztak.De szétterítették a zuzalék kővet, és nagyon szépen megcsinálták!Ma reggel autózugásra ébredtem és meglepödve vettem észre,hogy a Nagy Károly utcába is hoztak zuzzalék követ, és azt szét is teritették az uttesten.Én örültem neki,de szemrevételezve a két munkat ,rá kellett jönnöm,hogy inkább a nekünk szánt zúzalék követ is csak öntötték volna le az utca végére, és mi a lakók ugyanúgy szét terítettük volna az uttesten,mint a Nagy Károly téri lakók!A két terités közt, ég és a föld a különbség!Bárki megnézheti a két munka közti különbséget!Tudom,hogy nem háborogni,vagy kritizálni kellene az elvégzett munkát,tudom,hogy meg kell köszönni a polgármester úrnak a jó szándékát,csak hát a két munka közti külöbség!Tényleg, amit az ember saját maga végez el munkát, és amit muszályből végeznek el,óriási különbség van.De nem érdekes,nem szabad hálatlannak leni!Most itt megköszönöm a polgármester úrnak a jó szándékát,csak azt nem értem,hogy ez a jó cselekedet miért pont a választások elött két héttel történik?Négy éve kértűk,kérték ezt a zuzalék követ az uttestre a lakók,de ez idáig kérésűnk nem talált halló füllekre!Egy "rosszmájú" kérdés a polgármester úr felé,ennyire rosszul tetszik állni szavazat szempontjából?De azért köszönjük.és üzenjük,hogy délután egy kicsit eligazítjuk az uttestre leborított zuzalék követ,csak azért,hogy valamilyen formája legyen!Mégegyszer köszönjük, polgármester úr!
@brety21: Jó szándékról itt szó nincs, kötelességét teljesíti egy olyan utcában, ahol építményadó duplázása következtében 2010 óta vagy 4 milliót fizetett be a Nagy Károly utca lakossága csak építményadóban. Gépjármű utáni és iparűzési adóról nem is szólva. A Nagy Károly utcai terítést alkalmasint azért hagyták a lakókra, mert nem lett volna elég látványos mutatvány...tehát csinálja meg más. Csinálják a lakók. Pedig szerintem a főállású alpolgármester vagy az illetékes képviselő fölkereshették volna a lakókat - vállukon egy lapáttál, táskájukban egy tálca sörrel. De ez túl egyszerű és természetes lett volna.
@Bicskei-Szó: Igen erről van szó!
Tessely Zoltán Bicske polgármestere!

Fejér 03. vk.

Az elviselhetetlen

HAVI 1.387.000 FORINTOT KERES
Naponta megkeresi egy közmunkás bérét.

KÉPTELENSÉG VELE EGYÜTT DOLGOZNI
Öt éves polgármestersége alatt hat jegyzőt illetve aljegyzőt üldözött el az önkormányzattól.

DÖNTÉSE MIATT 16 IDŐS EMBER KERÜLT UTCÁRA
Megvonta a támogatást a bicskei gondozási központtól.

Tessely Zoltán, az álláshalmozó polgármester havonta 1.387.000 forintot tesz zsebre, miközben alig találni nyomát annak, hogy az Országgyűlésben 4 évig jelen volt. A törvényesség őreiként funkcionáló jegyzőkből furcsamód 6-ot elfogyasztott polgármestersége idején, de munkásságának „köszönhetjük” a bicskei Gondozási Központban történt elbocsátásokat is. Bicskén mindenki tudja, hogy Tessely jobban szereti Felcsútot saját választókörzeténél.

Fideszes Álláshalmozó

Tessely Zoltán bizonyára igazi sztahanovista. Dolgozik országgyűlési képviselőként, Bicske polgármestereként, a Fejér megyei közgyűlésnek is tagja, ráadásul még általános iskolában is tanít. A lakhatási támogatással együtt mindezekért összesen 1. 387.000 forintot visz haza havonta az „emberfeletti” képességet felmutató politikus. Ez naponta 46 ezer forint, annyi mint egy közmunkás havibére. Persze sok munkáért sok pénz jár. Na de mennyit dolgozott valójában?

Munka = pihenés

Az országgyűlésben felszólalási számából ítélve kijelenthető, szinte semmit. 2010 óta összesen 10 alkalommal szólalt fel a képviselő úr, felszólalásonként 4 257 000 Ft-ot keresett. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a felszólalásokon túl 4 év alatt sikerült benyújtania 5 önálló indítványt is. A választások után ezt a nagy ívű munkásságát kívánja folytatni. Adóforintokból.

Konfliktus a törvényesség őreivel

Az önkormányzati munka során nem tudni mennyit beszélt, de biztos többet, mint a Parlamentben. Az viszont látszik, hogy Tessely nem szereti a törvényesség őreiként funkcionáló jegyzőket. Kinevezése előtt egy jegyző két ciklust és végigdolgozott, 5 év polgármestersége alatt viszont a hatodik jegyzővel/aljegyzővel dolgozik együtt Tessely. Az elődei ugyanis vagy lemondtak, vagy eltávolították őket. Gondoljunk bele, öt osztályfőnökváltás 6 év alatt az iskolában, vagy öt szövetségi kapitány a válogatott élén. A város legfelelősebb állása a jegyzőé, aki a stabilitást és a jogfolytonosságot, az ügyek gondos vitelét segítené elő. A törvényesség öt őre. Akiknek kinevezési jogköre egyedül a polgármesteré. Valami bűzlik Bicskén.

A gondozási központ kálváriája

De voltak eredmények is polgármestersége alatt: A bicskei gondozási központban például sikeresen vonta ki a pénzt, aminek következtében öt, kezdetektől ott dolgozó ápolónőt kellett utcára tennie az intézménynek, valamint meg kellett szüntetni a bentlakásos ellátást is, ami 16 idős ember kiebrudalását jelentette. Sokaknak közülük hozzátartozója sincs. Tessely azzal védekezett, hogy a törvényi előírás nem írja elő a bentlakás szolgálatát.

Tesz a hajléktalanokra

Megszavazta mintegy 30 ezer hajléktalan ember kriminalizálását az Alaptörvény IV. módosítójával. A hajléktalanok megalázására alkalmas törvényt alkotmányellenessége miatt egyszer már megsemmisítette az alkotmánybíróság, a Fidesz azonban hatalmával visszaélve az Alaptörvénybe foglalta azt. Így 2013 óta törvény vagy önkormányzati rendelet jogellenessé minősítheti az utcán élést. Budapest utcáiról ezután kisöpörték a hajléktalanokat, sorsukra hagyva őket a hideg téli hónapokban. Tessely Zoltán nevét adja ehhez az arrogáns politikához, aminek következtében egyre több szegény ember él ebben az országban, a nincsteleneket pedig eltüntetik ahelyett, hogy törődnének velük.

Nem érdeklik a mozgássérült gyermekek

Nem szavazta meg a Pető Intézetnek nyújtott támogatást. A kormány az elmúlt 3 évben egyre súlyosabb anyagi gondokba taszítja a nemzetközi hírű Pető Intézetet, sorozatosan vonta meg tőle az anyagi támogatást. Tavaly 500 millió forinttal lehetett volna kisegíteni a szociális intézményt, a Pető intézet támogatását 233 társával együtt Tessely Zoltán sem szavazta meg. Ezzel hozott ítéletet a mozgássérült gyermekek jövője fölött.

Asszisztált a trafikmutyihoz

Megszavazta a trafiktörvényt, amely lehetőséget adott az 500 milliárdos dohánybiznisz újraosztására. A Fideszt saját képviselőjük buktatta le, amikor hangfelvételt készített arról, ahogy a Fideszes képviselők a csókosoknak és rokonoknak osztják a trafikokat. Tessely Zoltán a nevét adta ehhez a politikához, ezzel részt vett a maffia-módszerekkel felépített Fideszes rablógazdaságban.

Források:

bicske.blog.hu/2013/04/12/kaosz_felmondott_tessely_polgarmesterne...

m.magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/elkuldik-az-idoseket-78745?pag...

propeller.hu/itthon/2780611-nev-szerint-ok-nem-szavaztak

parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=201...

parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=201...

,
de viszont kutyázik zoli bácsi...bizony...higgyétek el.....saját szememmel nem láttam.....de igy van
@rókafarka: A mi polgármesterünk kicsiben ugyanazt csinálja mint a gazdája nagyban!Egy olyan ember aki utálja az embereket,aki nem egyenrangú partnerként kezeli az embereket,aki nem áll szóba a lakossággal,aki nem tekinti a városunkat magáénak,attól mit várunk?Kutyázik,ugyan már,ezt csak egy két ebrendészeti dolgozó állítja,mert félnek,ha nem ezt teszik,akkor búcsút mondhatnak az állásuknak!Mert szegények akik a keze alatt dolgoznak rettegnek tőle, mindenkivel úgy beszél,mintha a seggéből rántotta volna elő őket,csak nem merik elmondani,illetve nem vállalják nyíltan ,mert féltik az állásukat.Sok embert,nőt,anyát megalázott már a viselkedésével,sokan sírva mennek haza!De mégsem mernek szembeszállni vele!Elég sok emberrel beszélgettem ,tőlük tudom!Azt mondták,hogy letagadják,ha esetleg odakerülne a sor amit mondtak,mert félnek a bosszújától!Ennyit róla a mi polgármesterünkről!Még,hogy kutyázik?
Brety21

hölgyem egyetértünk csak én nem tettem idézőjelbe az állitásomat..nem mellesleg akiket odavitt nem félnek oly nagyon mert cimborák jo kis pénzért teszik a semmit és haveri alapon dolgoznak na megint nincs idézőjelem...másrészt még mindig az a megoldás le kell szavazni..és akkor nem kell 4 évig ezen agyalnunk..mindenki ismétlem mindenki aki igy gondolja ne tegyen x et rá egyszerű ez ...Le kell számolni már ezzel a buta agyament kiskirálykodással minden közügy ami a városunkban történik és mindennel mi leszünk eggyek és többek nem kirekeszteni és elüldözni kell senkit hanem nyitni segiteni és megtenni azt amit csak lehet emelni kell a várost élhetővé széppé fejlődővé úgy hogy mindenki benne találjon valamit amitől ő maga is több lesz iugyanakkor tesz tehet érte....más út nincsen......
süti beállítások módosítása