A közel negyven darab Lehel hűtő műanyag dobozát és a kibelezett sárgásbarna szigetelő anyagot láthatjuk végigdobálva Bicske határának egyik legszebb kilátását nyújtó útja mentén a rekettyésben.  

Ez az út az Erőmű-tó fölötti, amihez az Akácfa utcáról nyílegyenes szilárd burkolatú út visz. Ez az a két oldalról bokrokkal sűrűn benőtt út a közvetlen környék legmagasabb pontján - olyan mintha egy gát tetején haladnánk. A szemetelés ellen tenni akartak már itt is, mert kerékpárjainkat egy utat szándékosan lezáró földtöltésen toljuk át a Nagy Vízen túlról érkezett vendéggel, aki azelőtt sosem volt Bicskén.

Nem a fölső út szánkós domb vége felé eső, balra dobált hűtők miatt mentünk. Nem is tudhattunk róla. A tavaszi napsütéstől kaptunk kedvet, s mivel megjártuk már Csabdit, a Hegyi kastélyt, a tópartokat, a Galagonyást és a kastély parkját - egyértelmű volt, hogy a következő látnivaló az Erőmű-tó lesz.

A vendégnek ez a vidék tetszett a legjobban. A hűtőromok "megcsodálása" előtt bejártuk a Pócalját. Voltunk a hajdani lövészháznál, megnéztük az ökoszisztéma mérnökeinek nevezett gyurgyalag fészkelőhelyét a hajdani "Micsurinból" kifelé vezető út jobb kanyarja után. Ott is szépen tele van minden szeméttel. Régi, kedvelt, illegális lerakóhely. Véletlenül egyik legszínpompásabb védett madarunk élőhelye körül.     

A kidobált hűtőromok történetéhez visszatérve: kivették a motort, kiszedték a fémrácsot és minden eladhatót. A többit pedig kidobták a természetbe. A freonról ne is beszéljünk, ezek Lehel hűtők, régebbi darabok.

Másrészt még meg nem érkezett fotókat ígért nekem egy kedves olvasónk más szeméthalmokról.

Legközelebb elmegyünk arra, megnézzük, onnan folytatjuk utunkat a mogyorósi szikla alá és Ginzához, visszafelé föl a Máléhegyre.      

Azután pedig a budai úton megyünk el Etyek felé. A budai út Táborállás melletti részét azért is látni kell, mert azt mondják, ott már szépen rendet tettek.   

ia 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása