Az ember kutyabarátként, kutyául érzi magát, mert kénytelen ellenségként tekinteni néhány állatra, akik feldúlják gondos munkával ápolt kertjét, háborgatják baromfi udvarát, rávicsorognak gyermekeire.
A bicskei Móricz Zsigmond utca és a Zrínyi utca által közre zárt területet évek óta tartja rettegésben egy körülbelül 10 kutyából álló horda. A kutyák egy Móricz Zsigmond utcai ingatlanhoz tartoznak, ám gazdájuk nem érzi felelősnek magát sem állatai jólétéért, sem az általuk okozott károkért.
Mivel a kutyák telkeken keresztül csatangolnak élelmet keresve, nem közterületen, így a Bicskei Önkormányzat tehetetlen.
Két évvel ezelőtt, a jegyző, az állatorvos, és az önkormányzat emberei kiszálltak a házhoz, és kötelezték a kutyák gazdáját, hogy az állatok számát háromra csökkentse. Több állat is az ebtelepre került.
A helyzet néhány hónapja ismét kiéleződött, a veteményeseket a kutyák tönkreteszik, más kutyákkal az udvarokban összeverekednek, a lakókat megmorogják, megugatják. Az udvarokból eltűnt baromfik száma egyre nő, a tulajdonosok egyre ingerültebbek.
Többször jelezték a kutyák gazdájának, hogy tegyen valamit a tarthatatlan állapot ellen. Legutóbb levélben szólították fel, hogy oldja meg a problémát, amíg valami nagyobb baj nem történik.
Remélem, a kutyák gazdája magára ismer írásom alapján, és elgondolkodik végre azon, hogy állattartási módszerei sem az állatoknak, sem szomszédjai számára nem megfelelő.
Bízom benne, rövid időn belül tesz arról, hogy ne keserítse meg más emberek életét, és nem várja meg, amíg akár ember, akár „szeretett kutyái” sérülést nem szenvednek.

Egy Zrínyi utcai lakos

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajrá zoliiiiiiiiiiiii............
Ha felszólítások,megkeresés ellenére is tett az egészre,sajnos akkor most sem fogja érdekelni. Ha magára ismer,ha nem.
:(
süti beállítások módosítása