A Csabdi-Budapest közötti hatalmas földrajzi távolság indokolhatja budapesti bérlakás vagy szállodai ellátás kérését, bár a kissé távolabb élő és fajsúlyosabb szakpolitikus, a tatabányai Bencsik János erre nem tartott igényt. 

Újabb pióca-effektus. Bár elnézést kell kérnünk a magyar piócáktól, hogy a magyar (mindegy milyen színt játszó) politikussal hasonlítjuk össze ezeket a becsületes élőlényeket. Tudnilliik a pióca legalább használ a beteg testnek, s mikor jól megszívta magát vérrel, hát lecuppan.

De a magyar ún. politikusnak semmi nem elég. Szereti a hazát. Szipolyozni.   

A történet merőben pozitív oldala: Tessely Zoltán nevét most mondta be az RTL híradó azzal kapcsolatban, hogy ő is kért lakást. Kicsiny falunk büszkesége Zoltán - ha mással nem is -, de végre ilyennel bekerül a média fősodrásába.

Különben benzinpénzt is rendesen szakajt Tessely Zoltán. 

A 2012. évi XXXVI.  törvény az Országgyűlésről 109. paragrafusában ugyanis ez áll:  

37. A képviselő juttatásai és a képviselői tevékenységéhez kapcsolódó támogatások

109. § (1)150 A képviselő – a miniszterelnök, a miniszter, az államtitkár, a házelnök, az alelnök, a képviselői megbízatással rendelkező háznagy, valamint a képviselőcsoport vezetője kivételével – nevére, valamint az általa megjelölt fajtájú üzemanyagot fogyasztó és hengerűrtartalmú, a saját vagy házastársa tulajdonában lévő személygépkocsi forgalmi rendszámára szóló – egy, az Országgyűlés Hivatala által biztosított, másra át nem ruházható, készpénzre nem átváltható –, üzemanyagtöltő állomáson felhasználható üzemanyagkártya (a továbbiakban: üzemanyagkártya) használatára jogosult. Az üzemanyagkártya feltöltése első alkalommal a feltöltés időpontját alapul véve az adott tárgynegyedév végéig, a második alkalomtól kezdődően havonta történik az állami adóhatóság által közzétett, az üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárak figyelembevételével. Az üzemanyagkártyával felhasználható összeg kiszámításánál a közúti gépjárművek üzemanyag- és kenőanyag-fogyasztásának igazolás nélkül elszámolható mértékéről szóló jogszabályban meghatározott, legfeljebb 2000 cm3 hengerűrtartalmú személygépkocsira vonatkozó üzemanyag-fogyasztási norma vehető figyelembe. Az autógázzal üzemelő tiszta gázüzemű, a kettős üzemű, valamint a hibrid hajtású személygépkocsi esetében a benzinüzemű személygépkocsira vonatkozó üzemanyag-fogyasztási norma szerint számított összeget kell alapul venni.

 

 

   Részletek....

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása