Még mindig zúg az a szar - írja olvasónk a Vincotech Batthyány utcához közeleső kompresszorára utalva. Bicskei családok közös fellépése, cikkünk és végül önkormányzati képviselők valamint az üzemvezetés együttműködése után hangzott el szintén blogunk kérdésére adott válaszban: június 23-ra megoldják a kompresszor szigetelését.   

Sokan várták a megoldást, ami az ott élők szerint nem oldotta meg a problémát. Mind a közelben, mind távolabbi ponton élő, kertvárosi olvasóink szerint a zaj egy árnyaltnyit talán enyhült, de éppen olyan zavaró mint eddig.

A városvezetés és az  önkormányzati képviselők szíves figyelmébe ajánljuk ezt a továbbra is fennálló problémát, ami megnyugtató megoldást követel. Főleg azok után, hogy a Bicske városában élők otthonaihoz közel minden szigetelés nélkül működhetett majdnem egy éven át a zajával számos otthont zavaró ipari berendezés.

A cég tájékoztatni kívánja a lakosságot a hangszigetelő "tokozat" beépítéséről és a zajszintmérés eredményeiről.

Arról nincs információnk, hogy a kertvárosiak létrehoznak-e egy ebben az ügyben alapvető érdekeiket más szinteken is képviselő közösséget.

Március végi híradásunkkor már féléve működött a bicskei polgárok nyugalmát, pihenésüket zavaró, ezáltal egészségüket nem szolgáló zajforrás. Akkoriban blogunk a következőket tette közzé:

"Néhány óra leforgása alatt közel negyven kertvárosban élő írta alá azt a panaszlevelet, amit a városfejlesztési bizottságához küldtek el – hathatós, azonnali segítséget kérve.
A Kossuth utcai Vincotech Hungária Kft. bicskei üzemterületének Batthyány utca felé eső végéből olyan folyamatos, monoton zaj hallatszik 2013 óta egy leárnyékolás nélkül odatelepített zajforrásból, hogy ez a közelben élők életét megkeseríti.
Lakossági becslések szerint a nap 24 órájából kb. 16 órát hallható, 8 órát nem. A negyven panaszos ugyanis nem az üzemcsarnok belsejéből folyamatosan szivárgó mélyebb, tompább morajt kifogásolja. Az üzemcsarnokon kívül, a Batthyány utca közelében helyezkedik el a zajforrás 2013 óta.
Ez a zajszenny az ott élők elmondása szerint stresszt, idegességet és minden vele járó ártalmat okoz. Csökkentheti ingatlanjaik értékét is, amiket maguk vettek, maguk építettek, maguk fizetik a Tessely-féle dupla építményadót.
A Batthyány, Török Bálint, Május 1., Vereckei és Forgách Antal utcai valamint Virág közi aláírók saját nyugalmuk, saját tulajdonokhoz való joguk érdekében fogtak össze az őket hónapok óta zavaró zaj(szennyezés) ellen.
A saját otthonában mindenkinek alapvető, alkotmányos joga a pihenés, a nyugalom, ahol mindenki azt hallgat, amit ő akar, de azt is úgy, hogy azzal másokat ne zavarjon. Egészen biztos, hogy nem a szomszédos üzem toldalékának hangját akarják hallani pihenésképpen.
Ez a zajforrás többek elmondása szerint nem kifejezetten hangos. Mégis rendkívül kellemetlen és bántó a maga részleges folyamatosságával. Ráadásul itt ez a gyönyörű idő - másutt sarkig tárt ablakok -, míg a környékbelieknek ezt mellőzniük kell, avagy otthoni háttérzenéről gondoskodni, esetleg füldugót alkalmazni.
A napközbeni erősebb és egyéb nappali háttérzajok miatt az üzemzaj kevésbé domináns. Az esték, éjjelek, hajnalok csöndjéből viszont élesen, bántóan kiemelkedik a monoton zaj a környékbeliek életét megnehezítve.
A panaszosok nemcsak a városhoz és a Bicskei Szóhoz fordultak, hanem küldöttségükkel a bicskeieknek munkahelyet adó, a városnak adót fizető üzem vezetését is szeretnék megkeresni a megoldás megtalálása érdekében."        

ia 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Döbbenetesen nagy lehet a profitja ennek az idetelepült(!) cégnek,és annyi tisztesség nincs benne a környezetében élő lakosság felé,hogy egy tisztességes zajvédőt építsenek? Ezt kérni sem kellene tőlük. Maguktól lehetne bennük ennyi tartás! Ha teszem azt,a cég tulajdonosa,igazgatója élne mezei lakosként az üzem tövében,vajon hogy állna a szája az állandó morajló monoton zaj miatt?!
süti beállítások módosítása